DOLAR 32,2610
EURO 34,8489
ALTIN 2.435,12
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Call of Duty: Modern Warfare boykot ediliyor

25.10.2019
A+
A-

Sistem gereksinimlerinden yayınlanan fragmanlara kadar oyun severlerin merakla beklediği Call of Duty: Modern Warfare, beklenmeyen bir boykot haberiyle şaşırttı. BBC’nin haberine göre, Activision Blizzard, bir oyun etkinliği sırasında Hong Kong protestolarına destek veren bir e-spor yarışmacısını cezalandırmakla eleştiriliyor.

Bu cezalandırma dolayısıyla, bazı oyuncular Call of Duty: Modern Warfare ön siparişlerini iptal ettiklerini söyledi ve siyaset ve eğlencenin birbirine karıştığının altını çizdi. Ancak uzmanlara göre, yine de bu boykot oyunun gelirlerini pek de etkilemeyecek. Hatta yılın en büyük gelir getiren oyunları arasında yer alacağı da tahminler arasında.

Neler olmuştu?

8 Ekim’de gerçekleşen Hearthstone Grandmasters turnuvasında, yaşanan protestoda Çinli profesyonel oyuncu Ng Wai Chung gaz maskesi takarak, “Hong Kong’u kurtar, çağımızın devrimi” diyerek bulunduğu etkinliğin kurallarına aykırı bir hareket yapmıştı.

Şirket ise imajını zedelememek ve bu olayı özendirmemek adına profesyonel oyuncuya 12 aylık bir men cezası verdi. Oyuncu aynı zamanda para ödülünü alamayacağı da açıklandı. Gelen tepkiler ardından geri adım atan şirket, Ng Wai Chung’ın cezasını yarı yarıya indirdiğini duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.