DOLAR 32,2615
EURO 34,7727
ALTIN 2.414,02
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Wear 4100+ tanıtıldı! Zeki saatlerde kamera dönemi! Qualcomm akıllı saatler için geliştirdiği yeni işlemcilerini: Snapdragon Wear 4000+ ve Snapdragon Wear…

01.07.2020
A+
A-

Yeni işlemciler ile giyilebilir cihazlarda büyük bir sıçrama yaşandığını söylemeliyiz. Zira, 2018 yılında piyasaya sürülen ve 28 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Wear 3100’de bulunan Cortex A7 çekirdekleri, yeni işlemcide yerini 12 nm fabrikasyon sürecine ve Cortex A53 çekirdeklerine bırakıyor.

Bu sayede performans ve enerji tasarrufunda büyük bir sıçrama yaşanıyor. 1.7 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A53 çekirdeğine, LPDRR3 teknolojisini esas alan RAM’ler eşlik ediyor. Bunun yanı sıra Adreno 504 GPU’ya geçiş, grafik performansını kayda değer ölçüde artırıyor.

En garip detaylardan birisi ise ikinci bir ISS’nin yani gösterme sinyal işlemcisinin Wear 4100’e dahil edilmesi. Bu sayede 16 Megapiksel çözünürlüğünde çift kamera desteği sunulabiliyor. Zeki saat piyasasında şimdi kamera ile donatılan bir ürün bulunmuyor.

Bluetooth 5.0 teknolojisine geçiş üretilmiş olsa da, internet bağlantısında bir geliştirme söz konusu değil. Hala 150 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme hızı sunan LTE Cat.4 modem kullanılıyor. Ast, bir akıllı saatten bahsettiğimiz için bu değerlerin gayet yeterli olduğu gerçeğini göz ardı etmemeliyiz.

Buna ilave olarak Wear 3100 platformuyla birlikte gelen QCC1110 ile aynı tasarıma sahip yardımcı bir işlemci yer alıyor. Uyku takibinden yürek atış hızının takibine değin çeşitli özellikler tezgâhtar işlemci tarafından gözlemlenecek. Wear 4100’ün farkı ise tezgâhtar işlemciye sahip olmaması. Wear 4100’ün tezgâhtar işlemciye lüzum duyulmayan ürünlerde kullanılacağı dile getiriliyor. Yani, üst segmette bulunan akıllı saatlerde gelişmiş modeli göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.