DOLAR 32,5627
EURO 34,8130
ALTIN 2.418,56
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Vücuttaki Toksinleri Atmak İçin Hangi Besinleri Harcamak Gerekir?

08.05.2020
A+
A-

Sağlığa Zararlı beslenmek, uzun zaman zararlı gıdalara maruz kalmak, atıl yaşam tarzı birbirine emrindeki olarak vücutta toksinlerin birikmesine neden olmaktadır. Hücrelerin kendilerini yenilemesine müsaade etmeyen toksinler ödem birikmesine sebep olur. Bazı hastalar toksinlerden dolayı kilo aldıklarını ayrım etmezler. Vücudun toksinleri dışarı atmak için karaciğere ihtiyacı vardır fakat toksinleri vücuttan atan sistemin deforme olması birikmesine sebep olur.

VÜCUTTA TOKSİN BİRİKTİĞİNİ BILDIREN BELİRTİLER

Bitap ve uykusuz kestirme Şişkinlik, dispepsi, gaz, kabızlık sıkça yaşanan baş ağrıları bir anda kilo alma Ruhsal bozukluklar (Sinir, gerginlik, buhran) Adale ve kramp ağrıları, kas zayıflıkları Sivilce ve akne oluşumu

TOKSİN ATAN BESİNLER

Maydanoz ve Limon

Vücuttan toksin atan en etkili besinler hiç kuşkusuz maydanoz ve limondur. Uzmanlar, geceden bir bardak ılık suyun içerisine bir kaç tel maydanoz ve limon dilimi koyup ertesi sabah kahvaltıdan önce içilmesini tavsiye etmektedir.

Lahana Suyu

Lahana suyu da maydanoz ve limon karışımı dek etkin bir içecektir. Lahana suyunun tadı acı olduğu için içerisine limon sıkarak tüketebilirsiniz. Lahanaları kaynattıktan sonra bir kadeh alıp sabahleyin kahvaltıdan önce içerisine limon sıkarak tüketebilirsiniz.

Yeşil Çay

Doğadaki en güçlü antioksidan kaynaklarından biri olan yeşil nehir vücutta biriken toksinlerin idrar yolundan kolayca atılmasını sağlar. Günde azami iki kadeh tüketilmesi önerilmektedir.

Biberiye

Biberiye vücuttaki toksinleri atmanın yanı sıra zarar görmüş hücrelerin de onarılmasını sağlar. Fazla oksijeni beyin ve kalpten alarak vücudun sağlıkla işlemesine yardımcı olur. Uzmanlar günde bir bardak biberiye çayı tüketilmesini nasihat etmektedir.

Domates

Domates içeriğinde yer alan beta karoten, likopen, folik asit A vitamini tamamen dinç antioksidan etkiye sahiptir. Hormonsuz üretilen domateslerden gün içerisinde en fazla 5 tane tüketerek vücuttaki tüm toksinleri atılmasını sağlayabilirsiniz.

Zencefil

Vücudun ısı oranını artıran zencefil ter bezlerini ve lenf sistemini çalıştırarak hormonların artmasına tezgâhtar olur. Vücuttaki toksinleri atarak kanın temizlenmesini sağlar.

İLİşKİLİ HABERLER Bu Besinler Kan Şekerini Düşürüyor!

Bu Besinler Kan Şekerini Düşürüyor!

Unutkanlık Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Unutkanlık Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Bağırsak Temizliği Yapan Besinler

Bağırsak Temizliği Yapan Besinler

Dereotunun Faydalarını Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Dereotunun Faydalarını Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

İLİşKİLİ GALERİLER Hafızayı Güçlendiren 5 Besin

Hafızayı Güçlendiren 5 Besin

Bu Besinler Akciğerleri Tertemiz Yapıyor!

Bu Besinler Akciğerleri Tertemiz Yapıyor!

Uzun Süre Saklanabilen Besinler

Uzun Zaman Saklanabilen Besinler

Bu Besinleri Sakın Yıkamayın!

Bu Besinleri Sakın Yıkamayın!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.