DOLAR 32,5916
EURO 34,8605
ALTIN 2.501,97
BIST 9.685,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

El Bakımı İçin Maskeler

25.06.2020
A+
A-

Eller, insanların öyle fazla özelliğini yansıtmaktadır. Gündelik hayatımızda yaptığımız hemen her şeyde, ellerimiz ön plandadır. Sıcacık ellere sahip edinmek, böylece oldukça önemlidir.
Ellerimiz, gün içinde pek fazla unsurdan etkilenmektedir.

Sürekli kullanılan her şeyde olduğu gibi, eller de ahenkli bakım ve yeterli özen gösterilmediğinde yıpranmaktadır. Içten destekleyiciler ile bu hasarların önüne geçmek mümkündür. Bunlar manikür uygulaması, el bakımı için maskeler, nemlendirme teknikleri gibi yollardır.

El Bakımı Nasıl Yapılır?
El bakımını, çekicilik salonlarında yaptırabileceğiniz gibi, evde kendiniz de uygulayabilirsiniz. Ellerinize ihtiyaç duyduğu nemi kazandırmak için mutlaka maske bakımı yapmalısınız. Fakat maskeyi uygulamadan önce, ellerinizi kirlerden ve zararlı bakterilerden arındırmalısınız. Bunun en güzel yolu da herkesin bildiği gibi manikür uygulamaktır. İyi bir el bakımı, manikürle başlar. Daha ardından, temizlenen ellerinizin ışıldamasında, el bakımı için maskeler kullanılmalıdır.
Maskelerin, yüz ve ceset bakımında olduğu kadar, eller için de büyük ölçüde destekleyici önemi vardır. Dış etkiler yüzünden eller yıpranmakta, kurumakta ve yorulmaktadır. Ellerin daha canlı, parlak ve yumuşak olabilmesi için el maskeleri ile beslenmesi gerekir.

Evde Manikür Nasıl Yapılır?
-Ilk Önce ilk adım olarak, tırnaklarda oje varsa bunlar çıkarılmalıdır. sonra hazırladığınız manikür suyuna azıcık limon suyu azıcık da zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Bu Vesile Ile tırnak yüzeylerindeki renk değişimlerini giderebilir, tırnaklarınızı besleyebilirsiniz.
– Ellerinizi, yumuşamaları için bir süre bu suda bekletin.
– Yumuşayan tırnaklarınızı, seçim ettiğiniz uzunlukta belli ve benzer yöne içten törpüleyin.
– Çivi eti çubuğu yardımıyla tırnak çevresindeki etleri geriye itin. Bu adımda hafif hareketlerle bu işlemi yapmanız gerekir. Yoksa kanamalar veya tahrişler oluşabilir.
– Etleri ittikten daha sonra, pek fazla yerde kesme işlemi uygulanmaktadır. Fakat çivi etlerini kesmek, onları beslemektir. Her kesişinizden daha sonra, kısa sürede daha kalın bir biçimde çıkacaklardır. Bu yüzden, kesmeden, sadece özenli ve sabırlı bir biçimde etleri dibe itmek daha sağlıklıdır.
– Manikürün son basamağı olarak ellerinizi ılık suda yıkayıp kurulamalısınız.
– Manikür sonrası, kullandığınız aparatları emin temizlemeniz gerekmektedir.

Doğal El Maskesi Tarifleri
El bakımı için maskeler, ellerin dinç ve diri görünmelerini sağlayacaktır. Bu maskeleri haftada 2 ya da 3 gün uygulayabilirsiniz.

– Tarçın Maskesi
1 yemek yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek yemek kaşığı toz tarçını ayrıntılarıyla karıştırın. Bu karışımı ellerinize masaj yaparak yedirin. 10 dakika bekleyip ellerinizi ılık su ile durulayın.

-Limon Maskesi
1 tatlı kaşığı karbonat, yarım limon suyu ve 2 yemek kaşığı balı krem kıvamına gelene kadar karıştırın.
Ellerinizde 10 dakika kaldıktan sonra ılık su ile yıkayın.

-Avokado Maskesi
1 tane avokadoyu uygun bir şekilde ezin. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip karıştırın. Ellerinize masaj uygulayarak sürün. 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.