DOLAR 32,5641
EURO 34,7079
ALTIN 2.410,34
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Vize ve pasaport derdi yok, görülecek yer çok! Şimdi tam zamanı…

30.11.2018
A+
A-
1 / 12

Doğu Avrupa’nın en geniş topraklara yayılmış ülkelerinden Ukrayna… Gece hayatını merkeze alan eğlence turları kadar doğasıyla da gezginlerin birçok hayalini gerçekleştirmeye aday. Başkent Kiev ve son zamanların en popüler şehirlerinden Lviv, Ukrayna gezisinde ilk önce ziyaret edilmesi gereken şehirlerden… Üstelik Ukrayna için ne vize gerekiyor ne de pasaport, kimlik giriş yapabiliyorsunuz… İşte Ukrayna’da mutlaka görülmesi gereken 10 yer.

Fotoğraflar: Alamy

2 / 12

1- Old Town / Lviv
Lviv, kültür şehri olarak Ukrayna’nın en gözde kentlerinden biri. Şehrin Old Town (Eski Şehir) diye tanımlanan bölgesinde salaş pazarlar ve kaliteli restoranların yanında alışveriş için iyi markalar bulmak da mümkün.

3 / 12

Tarihi yapılar olan Opera binası ve Potocki sarayı civarda görülmesi gereken yerlerden.

4 / 12

2- Dormition Katedrali / Lviv
Eski Şehir bölgesinde yer alan ve 13’üncü yüzyıldan kalma bir mimari özellik sunan Dormition Katedrali büyüleyici güzelliğiyle turistlerin akın ettiği yapıların başında geliyor.

5 / 12

3- St. Yura Kathedrali / Lviv
Sarımsı mimari yapısı ve şehri yukarıdan gören bir konuma sahip olmasıyla St. Yura Kathedrali Lviv şehrinin en güzel yapılarından biri. Üç binadan oluşan katedral, rokoko mimarisinin en güzel örneklerinden.

6 / 12

4- Rodina Mat / Kiev
Nazi savaşı anıtı olarak bilinen Rodina Mat heykeli, Kiev’in en güzel anıt parklarından birini oluşturuyor. Gösterişli bir yapıda olan heykeli görmeden Ukrayna turunu tamamlamayın.

7 / 12

5- Aziz Andrew Kilisesi / Kiev
Kiev’in en ünlü kilisesi olan Aziz Andrew kilisesi, harika yapısı ile görenleri mest eden bir Ortodoks kilisesi olarak biliniyor. Uzviz yokuşunda bulunan bu ihtişamlı kilisenin etrafında satılan hatıra eşyalarını sevdikleriniz için satın alabilirsiniz.

8 / 12

6- Khreshchatyk Caddesi / Kiev
Kiev’in en popüler ve en güzel caddesi olan Khreshchatyk caddesi, her türlü restoran ve kafeye rastlayabileceğiniz ve mağazaları ile rahatlıkla alışveriş yapabileceğiniz bir cadde.

9 / 12

7- Deribasovskaya Caddesi / Odessa
Odessa şehrinin en havalı ve en canlı caddelerinden biri olan Deribasovskaya Caddesi, trafiğe kapalı konumda ve ne ararsanız bulabileceğiniz bir yer olma özelliği sunuyor. Alışveriş, eğlence ve yemek açısından şehrin kalbinin attığı yer.

10 / 12

8- Odessa Ulusal Opera and Ballet Theater / Odessa
Odessa şehrinin ulusal opera ve bale binası olan bu yapı, şehrin en önemli simgelerinden biri olarak gösteriliyor. Binada opera ve bale gösterileri izlemek ise şahane bir deneyim.

11 / 12

9- Mirror Stream Fountain / Kharkiv
Su ve ışık anıtı olarak bilinen Mirror Stream Fountain şehrin görülmesi gereken anıt yapıları arasında bulunuyor. UNESCO koruması altında bulunan bu önemli eser, arkasındaki ormanlık alan ile de harika uyum sağlıyor.

12 / 12

10- Annunciation Katedrali / Kharkiv
Şehir merkezinde yer alan bu ünlü katedral, büyük ve renkli mimarisi ile şehrin ziyaretçilerini tasarıma ve mimariye doyuracak özellikler sunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.