DOLAR 32,2919
EURO 35,0340
ALTIN 2.477,80
BIST 10.565,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Affetmek neden bu kadar zor? Neden affetmelisin?

23.09.2020
A+
A-

1-Makyaj temizleme mendili kullanmak ABONE OL

1-Makyaj temizleme mendili kullanmak

Makyajımızı kolayca çıkarmamıza yardımcı olan bu mendiller, cildimizde sivilceye neden olabilecek kir ve makyaj kalıntısı bırakabilirler. Ayrıca bu mendillerin içerisinde bulunan alkol ve esans da cildinizi kurutabilir.

Cildiniz hassas olduğunda da sürtünme cildi tahriş ederek gözeneklerinizi tıkayabilecek şişlik ve iltihaba neden olur.

2-Yanlış güneş kremi tercih etmek

2-Yanlış güneş kremi tercih etmek

Cildinizi güneşe karşı korumak önemli olsa da bazı güneş koruyucular akne oluşumuna yol açabilir. Bazı güneş koruyucu formüller, deride tahrişe neden olabilen yağ bazlı organik filtreler içerir. Bazı güneş kremleri de gözenekleri tıkayarak siyah noktalara sebep olur.

Cildinizi korumanın en iyi yolu; SPF içeren, geniş spektrumlu bir gündüz nemlendiricisi tercih etmek ve hiç atlamadan bunu temiz cilde her gün uygulamaktır.

3-Gözlük temizliği yapmamak

3-Gözlük temizliği yapmamak

Gözlüğünüzün etrafında sık sık sivilce oluşuyorsa muhtemelen çerçevesini temizlemeyi unutuyorsunuzdur. Dermatologlar, bu bölgede yaşanan sivilce sorununa karşı çerçevelerin o bölge ile temas ettiği noktaları günde bir kez temizlemenizi önerirler.

Gözlük ayarının çok sıkı olması da ölü deri hücrelerini tekrar gözeneklere iterek tıkanmaya yol açabilir. Bu nedenle gözlüğünüzü yüzünüz ile rahat ve uyumlu bir hale getirin.

4-Çok sık yüz yıkamak

4-Çok sık yüz yıkamak

Cildinizi temizlemek sivilce ile mücadelede ve sivilceyi önlemede önemli bir adımdır ancak aşırı yıkama tam tersini bir etki yaratabilir. Dermatologlar, cildin çok fazla temizlenmesinin dengeyi bozabileceğini söylerler.

Yağlanmayı önlemesi için kullandığınız ürünler de cildinizi aşırı kurutabilir ve yağ bezlerinizin daha fazla yağ üretmesine, dolayısıyla daha fazla sivilce çıkmasına neden olabilir.

5-Yoğun şekilde saç bakım ürünü kullanmak

5-Yoğun şekilde saç bakım ürünü kullanmak

Saçınızı pürüzsüzleştirmenize yardımcı olan bazı saç bakım ürünleri, sivilce sebebi olabilir. Şampuanlar, saç kremleri ve şekillendirici ürünler saç çizginiz boyunca ve alnınızda sivilcelenme yaratabilir. Bu ürünler yüzünüze bulaştığında gözeneklerinizi tıkayarak cildinizi tahriş edebilirler.

6-Duştayken yüz yıkamak

6-Duştayken yüz yıkamak

Pek çok kişi duş alırken genellikle cilt temizliği için aşırı sıcak su kullanır. Oysa sıcak su, tahrişe yol açarak cilt bariyerine zarar verebilir. Ayrıca ciltteki doğal yağları eriterek kurumaya da yol açar.

7-Spordan sonra banyo yapmamak

7-Spordan sonra banyo yapmamak

Spor salonundan çıkmadan önce duş almayı ihmal ederseniz akne problemi yaşamanız kaçınılmaz olur. Çünkü meydana gelen terleme sonucu ortaya çıkan bakteriler, gözeneklerinizi tıkayabilir. Bu nedenle birikmiş ter, yağ ve kiri temizlemek için antrenmandan hemen sonra duş almalısınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.