DOLAR 32,3680
EURO 34,7095
ALTIN 2.393,02
BIST 10.153,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Vision Pro gözlükleri neden iade ediliyor?

Apple’ın ilk karma gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro, bu ayın başlarında ABD’de piyasaya sürüldü. Ancak, Vision pro sahipleri sosyal medyada aldıkları ürünü iade edeceklerini söylüyor. Peki bunun sebebi ne? İnsanlar Vision Pro gözlükleri neden iade ediyor?

15.02.2024
A+
A-

Apple’ın yeni sanal gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro, 2 Şubat’ta satışa çıkmış ve yüz binlerce kullanıcı tarafından satın alınmıştı. Ancak kullanıcılar gözlükleri iade etmeye başladı ve bunun birden fazla sebebi var.

Vision Pro’nun iade edilmesinin ana nedenlerinden biri rahatlık. Ürünü iade eden ve kullananlar, başlığın ağırlığının özellikle ön tarafta yoğunlaşmasının rahatsızlık verici olduğunu belirtiyorlar. Cihazın ağırlığının öne yüklenmesi baş ve boyun ağrılarına neden oluyor.

Ayrıca, bazı kullanıcılar Vision Pro’nun göz rahatsızlıklarına neden olduğunu iddia ediyorlar.

The Verge’nin ürün müdürü Parker Ortolani , Vision Pro’nun gözünde bir kan damarı patlamasına yol açtığını düşünüyor. Üstelik bu durumdan şikayetçi olan tek kişi Ortolani değil.

Aslında bu sorun, VR veya AR başlıklarını kullanımından itibaren bildiriliyor. Bunun en büyük sebebi de giyilebilir teknolojilerin (akıllı saatler, yüzükler vb.) her vücut tipiyle uyumlu olmaması.

YETERİ KADAR VERİMLİ DEĞİL

Ancak, sorun sadece donanım ve tasarım kaynaklı değil.

Kullanıcılar Vision Pro’dan fiyatına göre yeterli verimliği almadıklarını söylüyorlar.

Kullanıcılar, cihazın yeterli içeriğe sahip olmadığını ve üretkenlik alanında da sorunlar yaşadıklarını belirtmekte.

NTV

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.