DOLAR 32,3535
EURO 35,1812
ALTIN 2.324,98
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Virüs bir komşuya daha yayıldı

01.03.2020
A+
A-

Dünya korona virüsü karşısında teyakkuzda… Sadece son 9 günde 34 ülkede korona virüsü vakası görülürken, son 24 saat içerisinde Tayland ve ABD’den ilk ölümlü vakaların gelmesi paniği körükledi…

22 Şubat’tan beri 33 ülkede korona virüsü görülürken, bu sabaha karşı yapılan açıklamada, sınır komşumuz Ermenistan’da da korona virüsü vakasının görüldüğü duyuruldu. Türkiye ile kara sınırlarının kapalı olduğu Ermenistan’ın Başbakanı Nikol Paşinyan Facebook üzerinden açıklamalarda bulundu. Paşinyan, “Cuma günü ülkeye giriş yapan 29 yaşındaki hastanın sağlık durumu iyi. Yetkililer kendisinin iletişimde olduğu kişileri de karantinaya almaya hazırlanıyor” dedi.

ABD’de ilk ölümlü vaka gerçekleşirken, Washington’da 50’li yaşlarındaki bir adamın yaşamını yitirdiği belirtildi. Ülkede aynı zamanda çok sayıda vakanın da tespit edildiği belirtildi.

Tayland’da da korona virüsü dolayısıyla bir kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Yetkililer 35 yaşındaki bir adamın yaşamını yitirdiğini duyururken, bunun ülkede bir ilk olduğunu açıkladı.

AVRUPA’DA YASAKLAR ARKA ARKAYA
Yaşananların ardından Avrupa’da da çok sayıda etkinlik, gösteri ve buluşma iptal edildi… Fransa, 5 binden fazla katılımcının yer alacağı etkinliklere geçici olarak yasak getirdi. Bu pazar koşulması planlanan ve yaklaşık 40.000 kişinin yarışması beklenen Paris Yarı Maratonu ise bir son dakika kararıyla iptal edildi.

İsviçre’de ise 1000 kişiden fazla insanın katılması beklenen gösteriler iptal edildi. Tarihinin en büyük salgınlarından birini yaşayan İtalya’da ise kuzeydeki üç bölgedeki eğitimlere bir hafta daha ara verilmesi kararlaştırıldı. Böylelikle 1100 vakanın tespit edildiği ve 29 kişinin yaşamını yitirdiği korona salgını sebebiyle eğitime 2 hafta ara verildiği belirtildi.

ÇİN ÖLÜ SAYISINI GÜNCELLEDİ
Salgının ardından korona virüsüne zamanında müdahale etmediği gerekçesiyle tepki çeken Çin yönetimi, son 24 saatteki bilançoyu açıkladı. Çinli yetkililer son 24 saat içerisinde 573 yeni vakanın görüldüğünü açıkladı. Önceki gün bu rakam 427’yken ölü sayısının da 35 olduğu duyuruldu. Çin’de önceki gün yaşamını yitirenlerin sayısı 47’ydi.

126 milyar dolarlık ticaret tehlikede

 

TIKLA BORSADA DÜŞÜK KOMİSYONLA İŞLEM YAPMAYA BAŞLA

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.