DOLAR 32,2626
EURO 35,0791
ALTIN 2.465,69
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Virgin Galactic Mach 3 yolcu uçağı hız rekoru kıracak! İngiliz devi Rolls-Royce Limited ile ortak geliştirilecek olan Virgin Galactic Mach 3 yolcu uçağı, hız…

04.08.2020
A+
A-

Virgin Galactic, yeni uçağı ile birlikte süpersonik hava yolculuğu ticaretini kontrol altına almak istiyor. Firmanın geliştireceği tasarım, Fransa’dan Dassault Aviation firmasına ait Concorde uçağının 2003 yılında emekli edilmesinden sonra ilk defa ticari amaçla kullanılacak. Mach 3 uçağında kullanılacak motor, Rolls-Royce Limited ile ortaklaşa üretilecek.

Virgin Galactic, hali hazırda SpaceShipTwo isimli uzay aracının da geliştiricisi. SpaceShipTwo’nun aksine Virgin Galactic Mach 3, tamamen ticari amaçla kullanılacak. Mach 3 için geliştirme projesine başlayan firma, uçağın tasarım aşamasını tamamlamış durumda.

Rolls-Royce ile ortaklaşa geliştirilen süpersonik motor, itme kuvveti için hava sıkıştırma yöntemini kullanacak. Bu motorlar, havayı merkezde bulunan bir kompresör yardımıyla sıkıştırır ve son kısımda yakıtın yakılması ile birlikte itici kuvvet sağlar. Genel yolcu uçaklarında kullanılan turbofans motorunun aksine turbojet motorlar, sıkıştırılan havayı daha da hızlandırmak için ön tarafta ek bir pervaneye sahip.

Ortalama 18.200 kilometre irtifada seyir edecek olan Mach 3, sesten üç kat daha hızlı uçacak. Delta kanat tasarımını kullanacak olan uçak, 19 yolcu kapasitesine sahip. Sürdürülebilir yakıt kullanılacak olan uçakta, birinci sınıf yolcu koltukları kullanılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.