DOLAR 32,5697
EURO 34,8528
ALTIN 2.433,62
BIST 9.723,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Videotorakoskopi Nedir, Kimlere , Nasıl Yapılır?

25.04.2021
A+
A-

Videotorakoskopi operasyonu nedir? Videotorakoskopi hangi hastalıklarda kullanılır? Genelde akciğerde tespit edilen şüpheli kitleden, biyopsi örneği almak ya da kitlenin tamamını almak için yapılan Videotorakoskopi kimlere yapılır? Sizin için araştırdık.

Videotorakoskopi, son dönemlerin sıkça duyulan kelimler arasında yer alıyor. Bu durum Videotorakoskopi nedir? sorularını akıllara getirdi. Merak edilenleri sizler için hazırladık.

Videotorakoskopi operasyonu, çoğunlukla akciğerde tespit edilen şüpheli kitleden biyopsi örneği almak veya kitlenin tamamını almak için yapılan bir operasyonudur. Peki bu uygulama kimlere yapılır gelin birlikte bakalım.

VİDEOTORAKOSKOPİ NEDİR?  

Cerrahide kapalı (videotorakoskopik -robotik) yöntemler kullanılmaktadır. Bunlar göğüs cerrahlarının en sık yaptığı operasyonlardandır. Çok az cerrahın uygulayabildiği vats, (videotorakoskopi),bir video kamera desteği ile göğüs içinin görüntülenmesi anlamına geliyor.

Video Yardımlı Göğüs Cerrahisi göğüs cerrahisi işlemlerinde, plevral biyopsi, akciğer rezeksiyonları gibi değişik endikasyonlar ile yaygın olarak kullanılmaktadır. 

Videotorakoskopi operasyonu, genelde akciğerde tespit edilen şüpheli kitleden biyopsi örneği almak veya kitlenin tamamını almak için yapılıyor.

 Cerrahide kapalı (videotorakoskopik -robotik) yöntemler kullanılıyor. Bunlar göğüs cerrahlarının en sık yaptığı ameliyatlardandır. Çok az cerrahın uygulayabildiği vats, (videotorakoskopi),bir video kamera yardımı ile göğüs içinin görüntülenmesi anlamına geliyor.

 

Video Yardımlı Göğüs Cerrahisi göğüs cerrahisi işlemlerinde, plevral biyopsi, akciğer rezeksiyonları gibi değişik endikasyonlar ile yaygın olarak tercih edilmektedir.

 

Videotorakoskopi operasyonu, genelde akciğerde tespit edilen şüpheli kitleden biyopsi örneği almak veya kitlenin tamamını almak için yapılıyor.

 

VİDEOTORAKOSKOPİ NEDEN YAPILIR?

Videotorakoskopi operasyonu, genelde akciğerde tespit edilen şüpheli kitleden biyopsi örneği almak veya kitlenin tamamını almak için uygulanan bir yöntemdir.

 

VİDEOTORAKOSKOPİ HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR?

Video Yardımlı Göğüs Cerrahisi göğüs cerrahisi işlemlerinde, plevral biyopsi, akciğer rezeksiyonları gibi değişik endikasyonlar ile yaygın olarak tercih edilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.