DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Veri aktarım hızında iddialı Huawei MateBook 13 tanıtıldı

06.11.2018
A+
A-

MateBook 13 modeli tasarımsal olarak üst düzey bir bilgisayar duruşuna sahip olabilir. Peki donanımsal anlamda da bu özellikleri karşılayabiliyor mu? Bilgisayarın yonga setine baktığımız zaman Intel’in 8. nesil i5 işlemcilerine ait iki farklı seçenek görüyoruz. Grafik kartı olarak UHD620 ile gelen ve i5-826U yongasına sahip modeli tercih edebileceğiniz gibi, grafik kartı olarak NVIDIA MX150 ile gelen ve i5-8560U yongasına sahip modeli de tercih etme şansınız var. Bununla birlikte 8 GB LPDDR3 RAM ve 256 GB HDD depolama alanı da bulunuyor.

MateBook 13, 2160 x 1440 piksel çözünürlüğüne sahip 13 inç boyutunda bir ekranı üstünde barındırıyor. Ekran – çerçeve oranı ise %88 dolaylarında.

42 mW bataryaya sahip bilgisayar, 4.4 mm inceliğinde olmasına karşın 3.5 mm kulaklık girişinden kısmamış. Ayrıca sağ tarafında da bir adet USB Type-C girişine yer verilmiş. Güç düğmesinde ise yerleşik bir parmak izi sensörü bulunuyor. Cihazın her zaman serin kalması için Huawei, kendi teknolojisi olan ‘Shark Fin Fan 2.0‘ı bu cihazda kullanmış. Bu teknoloji ile birlikte, ısıyı dağıtmak için kullanılan iki adet de ince boru sistemi bulunuyor.

MateBook 13, Huawei Share 3.0 kullanan ilk dizüstü bilgisayar!

MateBook 13 modeli, teknik anlamda olağan dışı yenilikler sunmasa dahi bazı yenilikleri de içinde barındıyor. Huawei’nin yüksek hızlı kablosuz veri aktarım sistemi Huawei Share 3.0 teknolojisi de barındırdığı yenilikler içinde en önemlilerinden birisi. Bu teknoloji daha önce herhangi bir bilgisayarda kullanılmadığı için, ilk kez bu modelde kullanılmış oldu.

Huawei’nin amiral segmeti cihazı Mate 20 modelinde de bulunan bu teknoloji ile dizüstü bilgisayarınıza, bu teknolojiyi kullanarak 2 saniye içinde 1.000 adet fotoğraf gönderebiliyorsunuz. Bu teknolojinin tabanında ise NFC teknolojisi yer alıyor.

Çin’de tanıtılan modelin satış fiyatı ile ilgili şimdilik herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak ön siparişlerin Aralık ayı içerisinde başlayacağını biliyoruz.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.