DOLAR 32,2014
EURO 35,0523
ALTIN 2.472,97
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

VERESİYE DEFTERİ…

06.05.2020
A+
A-

Hayırsever birileri ara sıra semt bakkallarına uğrayıp veresiye defterlerindeki borçları kapatıyor.

Ne güzel bir davranış, adını ve kimliğini açıklamadan yaptıkları bu güzel ve şık davranışı yürekten kutluyorum, böylesi aklıselim insanların alnından öpüyorum. (Yanlış anlaşılmasın benim borcumu ödeyen böyle biri yok. Aman haa…)

Fakat anlamadığım şu; bu kişilere niçin “Robin Hood” diyorlar?

Zannediyorum sadece kulaktan dolma bilgilere sahip olduğumuz için…

Aslında Robin Hood İngiliz halk müziği hikayelerinde yaşatılan bir eşkıya ve onun en çok Kral John’a aleyhinde çıkan bir eşkıya olmasından bahsedilir.

Borç ödeme sıkıntısı içinde olan insanlara yardım edip borçları kapatan bu faziletli insanlara İngiliz ormanlarında haydutluk yapan birinin adıyla hitap edilmesini yerinde görmüaçıklama ve yakıştırmıyorum.

Erdemli ve vicdan sahibi bu insanları muazzez İslam dininin öıslak şahsiyetlerine benimsenmek daha içten olmaz mı?

Örneğin:

Konut ev gezip dertlere derman bulan gıda ve para yardımı yapan Hz. Ömer yok mi?

Ağlaya ağlaya evleri dolaşıp fakirlere deva bulan Hz. Ali yok mi?

“Biri geldi, Hz. Ömer gibi çaktırmadan borçları ödedi veya biri geldi, Hz. Ali gibi ihtiyaçlarımızı gördü” diye niçin diyemiyoruz?

Diyemiyoruz ve bu güzel insanların isimlerini hatırlamakta zorluk çekiyoruz, çünkü öyle yanlış, öyle yalan, öyle hurafeler ve uydurmalar anlattılar ve konuştular fakat bu güzel insanların adını unutup ormanda eşkiyalık yapan Robin Hood’u örnek gösterecek duruma geldik.

Herkese saygılar…

Sacit ASLAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.