DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Vatikan’dan dikkat çeken akıllı tesbih!

17.10.2019
A+
A-

Vatikan teknoloji konusunda yaptığı yeni gelişmeler ile birlikte teknoloji ile dini birbirine entegre etmeyi planlıyor. Bu plan doğrultusunda yapılan yeni akıllı tesbih sayesinde kullanıcılar, zikirlerini mobil uygulama ile takip edebilecek. Bununla da kalmayıp akıllı bilekliklerin özelliklerine benzer sağlık özellikleriyle de bazı ölçümleri gerçekleştirebilecek.

Bileklik olarak takılabilen akıllı tesbih, ardışık 10 siyah akik ve hematit taşlarla yapılmış. Aktif edildiğinde, kullanıcı standart tespih, tefekkür tespih veya tematik tespih olarak üç farklı modla kullanabiliyor. Cihaz yaptığınız her dua için mobil uygulama üzerinde ilerleme gösteriyor ve tamamlanan her tespihin kaydını tutuyor.

Tesbih ile birlikte cihazınıza yükleyeceğiniz uygulama kişiselleştirilmiş dini içeriklerin yanı sıra bilezikten toplanmış sağlık izleme bilgilerini içererek kullanıcılara farklı önerilerde bulunuyor. Yani tesbih, bir akıllı bileklik gibi de kullanılabiliyor.

Mi Band 1‘den hatırlayacak olursak veriler direkt olarak uygulamaya gönderiliyor. Tesbih üzerinde herhangi bir ekran bulunmuyor. Vatikan’da üretilen bu yeni tesbih 110 dolar fiyat etiketiyle satışta.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.