DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Varlıklı yatırımcıları kimse durduramıyor

21.01.2020
A+
A-

DIŞ HABERLER SERVİSİ

2020’nin 12 işlem gününde hisse senetleri şimdiden altıncı kez tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı ve S&P 500 yıl başından bu yana %3’e yakın bir artış gösterdi. Özkaynak endeksinin %30’un üzerinde değer kazandığı 2019’dan sonra bu çok mu hızlı?

Koruma fonu milyarderi David Tepper’a göre değil. Yükselen boğa piyasasını tanımlarken Tepper “Koşan bir atlara binmeye bayılırım” ifadelerini kullandı.

E-Trade Financial’ın verilerine göre geçen yılın 4’üncü çeyreğinde, hisse senetleri değer kazansa bile, milyonerler temkinli davranmışlardı ve muhtemelen 2018’in dördüncü çeyreğindeki düşüşün tekrarı konusunda endişeliydiler. Şimdi bu varlıklı yatırımcıların % 76’sı yüksek ABD ekonomisinin iyiye gittiğini düşünüyor. Yatırımcıların %16’sı Wall Street’te yükseliş bekliyor ve yüzde 5’i yükselişin bu çeyrekte olacağına inanıyor.

Ters verim eğrisi, durgun küresel büyüme ve 2019’un büyük bölümünde belirsizlik yaratan ticaret savaşı manşetlerinde meydana gelen iniş ve düşüşler, yatırımcı görünümüne ağırlığını koymuştu. Yatırımcıların artık bir durgunluk korkusu yok. Devam eden kazanımları geri çekilmek için bir neden olarak görmek yerine, kaybetme korkusuna daha yakın bir şey piyasayı ele geçirdi. İş döngüsünün şu anda genişleme içinde olduğuna inanan yatırımcıların yüzdesi, 2019’un 4’üncü çeyreğinde yüzde 20‘lerdeyken şimdi %34’e yükseldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.