DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Kazada Mahkeme Kararı ve Olayın Detayları

Kazada mahkeme kararları ve olayın detaylarını öğrenin. Güvenlik, yasal süreçler ve olayın tüm yönleri burada detaylıca anlatılıyor.

23.04.2025
A+
A-

İstinaf Mahkemesinin Bozma Kararının Ardından Duruşma Süreci

İstinaf mahkemesinin bozma kararının ardından, yeniden 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada, tutuklu sanık A.T ile birlikte, şehit polis memuru Murat Akpınar‘ın eşi Demet Akpınar ve bazı müştekiler hazır bulundu. Ayrıca, tutuksuz sanıklar İ.C, H.T, M.T, M.C, H.T, C.T ve M.C ise duruşmaya katılmadı. Duruşma sırasında, mahkeme heyeti ve katılımcılar olayın tüm detaylarını dikkatle inceledi.

Mahkeme savcısı, olayla ilgili hazırladığı esasa ilişkin mütalaasında, sanık A.T‘nin “olası kastla nitelikli kasten öldürme”, “nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs” ve “nitelikli kasten yaralama” suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Diğer tutuksuz sanıklar ise delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.

Sanık A.T’nin Savunması ve Mahkeme Kararları

Sanık A.T, duruşmada yaptığı savunmada olayın detaylarını ve kendisinin hareketlerini açıkladı. Kendisi, “Olay sırasında sadece kendimi korumaya çalıştım, saldırıya uğradım. Silahımla havaya ateş ettim, polise veya başka birine kasıtlı olarak zarar vermek gibi bir niyetim yoktu. Pişmanım ve keşke böyle bir durum yaşanmasaydı. Tahliyemi talep ediyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

Şehit polis memuru Murat Akpınar’ın eşi Demet Akpınar ise, olayın ardından ayakta durmakta güçlük çekerek, sanıktan en ağır cezayı almasını talep etti. Ayrıca, olay sırasında yaşananlar ve sanığın tutumu nedeniyle derin üzüntü yaşadığını dile getirdi.

Mağdurlar ve Diğer Katılımcıların Görüşleri

Duruşmada dinlenen müştekiler M.C. ve C.T., kendilerinin herhangi bir mağduriyet yaşamadıklarını belirterek, sanıklardan şikayetçi olmadıklarını ifade etti. Bu açıklamalar, mahkeme kararlarının oluşmasında önemli bir rol oynadı.

Mahkeme Kararı ve Cezalar

Mahkeme heyeti, sanık A.T‘ye “olası kastla nitelikli kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca, iki ayrı “öldürmeye teşebbüs” suçundan toplamda 14 yıl 3 ay ve “olası kastla kasten yaralama” suçundan 1 yıl hapis cezası kararlaştırıldı. Diğer sanıklar ise, delil yetersizliği nedeniyle beraat ettirildi.

Olayın Seyri ve Öncesi Gelişmeler

Kazanın gerçekleştiği Kocasinan ilçesi, Sanayi Mahallesi Serdarlı Sokak’taki kıraathaneye 13 Ağustos 2023 tarihinde meydana geldi. Olay sırasında, sanık A.T ve beraberindeki M.T., iş yerinde çıkan tartışmayı büyüttü ve vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis sevk edildi. Polisin uyarılarına rağmen A.T., silahını çekerek ateş açtı. Bu saldırı sonucunda, polis memuru Murat Akpınar göğsünden ağır yaralanırken, iki vatandaş M.Ç. ve C.T. ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Polis memuru, hastaneye kaldırıldıktan 34 gün sonra hayatını kaybetti.

Yargılama sürecinde, A.T. 25 yıl, iki ayrı “öldürmeye teşebbüs” suçundan toplam 14 yıl 3 ay ve “yaralama” suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. C.T. ise “silahla tehdit” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Diğer sanıklar ise, delil yetersizliği nedeniyle beraat etti. Dosya, bölge adliye mahkemesi tarafından bozularak, suçun “kamu görevlisine karşı olası kastla öldürme” kapsamında değerlendirilmesi ve cezaların artırılması yönünde yeniden yargılanmak üzere yerel mahkemeye gönderildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.