DOLAR 32,3901
EURO 34,6511
ALTIN 2.390,33
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları ne zaman? (2023 VGM ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları)

18.09.2023
A+
A-

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları için tarih araştırmaları başladı. Her yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, öğrencilere verilen VGM burslarının 2023-2024 yılında hangi ayda başlayacağı sorgulanıyor. Peki, VGM burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

‘); }

2023-2024 VGM burs başvurularının ne zaman başlayacağı, bu yıl ilk kez üniversiteye gidecek olan öğrencilerin gündeminde yer almaya başladı. Binlerce öğrencinin eğitim ve öğretim hayatına destek verecek olan VGM bursları bu yıl yine KYK burs başvurularıyla hemen hemen aynı tarihlerde başlayacak. Peki, VGM burs başvuruları ne zaman?

VGM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2023-2024 eğitim öğretim yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğrenim burs başvuru tarihlerini henüz duyurmadı. Gerek ortaöğrenim eğitim yardımı başvuruları gerekse yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında alınıyor.

Geçtiğimiz yıl hem ortaöğrenim hem de yükseköğretim burs başvuruları 7-20 Kasım tarihleri arasında yapılmıştı.

Buna göre; 2023-24 yılı VGM burs başvuruları bu yılda kasım ayınından itibaren alınmaya başlanacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları ne zaman? (2023 VGM ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları) - 1

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün www.vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az 15 gün önce duyurulur. Başvuru sonuçları yine www.vgm.gov.tr adresi üzerinden açıklanmaktadır.

VGM BURSLARI KAÇ AY YATIYOR?

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs) yükseköğrenim bursu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ise bir eğitim yılında 9 ay ortaöğrenim bursu (Ekim-Haziran) süre ile veriliyor.

NTV Google News'e abone ol
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te NTV‘ye abone olun.

Abone Ol

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.