DOLAR 32,3212
EURO 35,0652
ALTIN 2.306,86
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘Vaka sayımız 10 gün sonra 170 bine ulaşacak’

16.04.2020
A+
A-

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programına konuk olan Kalp ve Damar Uzmanı Profesör Doktor Melih Us, Corona virüsün 10 gün sonra Türkiye’de ulaşacağı boyut hakkında açıklamalarda bulundu.

Ahmet Hakan’ın Türkiye’deki hasta ve ölü sayıları ile ilgili soru sorduğu Us, “Cenevre’de dün konuşulanlara göre söylüyorum, İngiltere ve Türkiye’nin yükselişte olduğuna dair bir görüş var. Hala yükselişin devam ettiği belirtiliyor. İtalya ve İspanya için ise tedbirleri azaltmaya başladılar. Onlara da tedbirleri azaltmamaları konusunda uyarıda bulunuluyor.  Bunun neden diyorlar çünkü vaka katlanma sayısı çok önemli. 10 ve 15 günü tahmin etmek için sayılar çok önemli. Şu anda bizim vaka katlanma sayışımız 8.1  gündür. Vaka katlanma sayısı ne demek? Mesela, 100 vakadan, 200 vakaya kaç günde geldik. İngiltere’ninki 9.7 gün. Bu projeksiyondan baktığımız zaman Türkiye’deki vaka sayımız, sıkı durun, yaklaşık 130 bin ile 170 bin arasıdır. Türkiye enterasan bir model uyguluyor. Sıkı izolasyon ve gönüllü izolasyon. Bunun ikisi de aşama aşama uygulanabilir. Ancak biz ikisini bir uyguluyoruz. Türkiye için sokağa çıkma yasağı kararının faydalı olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Corona virüs nedeniyle şu ana kadar ülkemizde 1518 vatandaşımız hayatını kaybederken, hasta sayısı da 69 bin 392’ye yükseldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.