DOLAR 32,5575
EURO 34,9339
ALTIN 2.440,45
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Üzümün Faydaları Nelerdir?

12.06.2020
A+
A-

em nefis hem de şifa deporsu olan üzüm Akdeniz Bölgesi’nde ve Orta Asya’da yetişmektedir. Her renge ve çeşide sahip olan üzüm kalp hastalığı, alzheimer ve kanser gibi çoğu hastalığın önlenmesini sağlar. İşte üzümün merak edilen faydaları…

ÜZÜMÜN FAYDALARI NELERDİR?

Kalp Hastalıklarını Önler

Kandaki nitrik oksit seviyesinin yükselmesini sağlayan üzüm, kanın pıhtılaşmasını ve genel kardiyovasküler sağlığın korumasında tezgâhtar olur. Bu sayede, kalp krizi riskinin önlenmesini sağlar.

Kabızlığa İyi Gelir

Kabızlığın giderilmesinde etkili olan üzüm, müshil yiyecekler arasında yer alır. Çünkü içeriğinde organik asit, şeker ve selüloz bulunmaktadır.

Astımı Çare Eder

Terapötik değerleri baştan sona üzüm, astım tedavisi için kullanılır. Bunun yanı sıra nemlendirici özelliği yüksek olan üzüm ciğerlerde yer alan nemin artmasını ve astımsal olayların azaltılmasını sağlar.

Kemikleri Güçlendirir

Kemik oluşumunda önemli bir yere sahip olan üzüm, bakır, demir ve manganez gibi mikro beslenme kaynağıdır. Ahenkli tüketildiğinde osteoporoz gibi yaşa tabi olarak artan koşulların başlamasını önler.

Migreni Rahatlatır

Üzüm suyu, özellikle migren ağrılarının rahatlamasında manâlı bir ilaçtır. Her sabah ek su karıştırılmadan tüketilmesi önerilmektedir.

Yorgunluğu Azaltır

Karbonhidratların enerjiye dönüşmesini sağlayan B vitamini grubunda yer alan riboflavin üzümde yüksek oranda bulunmaktadır. 1 kadeh üzüm yemek yemek enerjinizin yerine gelmesini sağlayacaktır.

Alzheimer Riskini Azaltır

Üzümde bulunan yardımsever bir polifenol olan Resveratol, Alzheimer hastalığı olan kişilerde amiloidal-beta peptit seviyelerinin azaltılmasını sağlar. Yapılan incelemeler, üzümün beyin sağlığını iyileştirebileceğini ve dejeneratif sinir hastalıklarının başlangıcını geciktirebileceğini ortaya koymuştur.

İLİşKİLİ HABERLER Kırmızı Meyvelerin Faydaları

Kırmızı Meyvelerin Faydaları

Avokado Yağının Faydaları Nelerdir?

Avokado Yağının Faydaları Nelerdir?

Matsutake Mantarının Faydaları Nelerdir?

Matsutake Mantarının Faydaları Nelerdir?

Ginseng Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Ginseng Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Deniz Akkaya Kerevizin Faydalarını Anlattı

Deniz Akkaya Kerevizin Faydalarını Anlattı

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.