DOLAR 32,2919
EURO 35,0340
ALTIN 2.477,80
BIST 10.565,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Uzmanlara göre yaz aylarında gözenek problemleri nasıl denetim altına alınır?

18.06.2020
A+
A-

Gözenekler aslında küçülmez ABONE OL

Gözenekler doğrusu küçülmez

Gözenek büyüklüğü genetik, hormonlar, yaş, kirlilik ve sebum seviyeleri gibi değişik faktörlerle belirlenir.

Bu faktörlerin her biri gözenek büyüklüğünün görünümünü etkileyebilse de, gözeneklerin yapısı küçülmeye ve eskiye dönmeye izin vermez.

Peki gözeneklerimizin belirtilen günlerde daha büyük görünmesini nasıl durdurabiliriz? Uzmanlar anahtarın çoğunlukla deri tonunu ve yoğunluğunu arttırmak olduğunu söylüyor.

Ciltteki kolajen ve elastikiyet ne değin eksik olursa, gözenek pek gerilir ve görünür ışık halkası gelir. A ve/ya da C vitaminleri taşıyan topikal cilt bakımı ile esnekliği artırmaya tezgâhtar olabilirsiniz.

Güneş durumu kötüleştiriyor

Güneş durumu kötüleştiriyor

Yüzümüzde takriben 20.000 gözenek var. Daha yüksek bir sebum aktivitesi, daha büyük bir gözenek boyutuyla ilişkili olma eğiliminde…

Yaz aylarında üretilen artı yağ ve sebum, var olan gözenekleri tıkayarak daha keskin ışık halkası gelmelerini sağlar.

Daha da önemlisi, yaz aylarında güneşe maruz kalmanın cildimize hasar vermesi ve böylece gözeneklerimizin görünümünü etkilemesidir.

Güneşe maruz kalma, kolajeni parçalayan ve elastini sıkılaştıran ve gözenekleri genişleten yıkıcı enzimlerin seviyesini artırır

Temizlik önemlidir ancak sert asitler yardımcı olmaz

Temizlik önemlidir ama sert asitler yardımcı olmaz

Gözenekleri pak yakalamak ve tıkanıklığı durdurmak, gözeneklerin çevresindeki cildin uzun vadede gerilmesini ve hasar görmesini de engelleyecektir.

Uzmanlar, jel bazlı temizleyicilerin tıkanıklığı yenmede ve gözeneklerin tıkanmasını önlemede en iyisi olduğunu söylüyor.

Daha derin bir temizleme ve tıkanıklıkla mücadele etmek için peeling asitleri içeren ürünleri tercih edebilirsiniz.

Salisilik asit gibi beta hidroksi asitler, gözenek içinde içeriye doğru temizleme gerçekleştirmek için olağanüstü bileşenlerdir.

Ama cildi doğal neminden arındıran ve iltihaplanmaya neden olan sert asitlerin fazla kullanımı, yağlı T bölgesinin ve kuru yanakların asıl nedenlerinden biri olabilir.

Nemlendirici seçimi

Nemlendirici seçimi

Nemlendiricilerinizin durumu kötüleştirmediğinden kesin olmak için, gözenek tıkanıklığına niçin olmayan komedojenik olmayan formülleri seçtiğinizden belirli olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.