DOLAR 32,2592
EURO 34,7803
ALTIN 2.407,26
BIST 10.327,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Üzerlik Tohumunun Faydaları Nelerdir?

16.05.2020
A+
A-

Mayıs-Temmuz ayları arasında çiçek açan üzerlik, meyvesi tohumlu bir bitkidir. Üzerlik bitkisinin bu tohumları sağlık açısından oldukça faydalıdır. Ahali arasında kötülükleri uzaklaştırdığına inanılan üzerlik bitkisi evlerde kapılara, duvarlara asılmaktadır. Üzerlik tohumu, hafızayı güçlendirmekten saç dökülmelerine, varislerden göz iltihabına kadar çoğu sorunun kısa sürede giderilmesini sağlıyor. İşte üzerlik tohumunun faydaları…

ÜZERLİK TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Üzerlik tohumu hafızayı destekler. Hafıza Kaybı ve Alzheimer gibi hastalıkların engellenmesini sağlar. Saçların dökülmesini engeller. Soğuk algınlığı, grip ya da nezle gibi hastalıklara karşısında epeyce etkilidir. Göz iltihaplarında pamuk ile çayı göze sürüldüğünde iltihabın iyileşmesini sağlar. Varislerin giderilmesinde oldukça faydalıdır. Bağırsak da bulunan yararlı bakterin artmasını sağlarken, zararlı olan bakterilerinde yok olması için kullanılmaktadır. Baş ağrılarına iyi kazanç. Daha kuytu uyumayı sağlar. nefes darlığı sorununu gidermede etkilidir. Romatizma tedavisine iyi gelir. Buhran sorununa karşı etkilidir. Zayıflatma özelliğine sahiptir.

ÜZERLİK TOHUMU ÇAYI NASIL HAZIRLANI?

2 su bardağı suyun içerisine 1 yemek kaşığı üzerlik tohumu ekleyip, kaynatın. Kaynayan çayın demlenmesi için 6-7 dakika kadar bekleyin. Demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Dereotunun Faydalarını Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Dereotunun Faydalarını Duyunca Fazla Şaşıracaksınız!

Tarhun Otu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Tarhun Otu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Ağlamak Faydalı mıdır?

Gözyaşı Dökmek Faydalı mıdır?

İLİşKİLİ GALERİLER Ananasın Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.