DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Uzayın En Büyük Güzelliklerinden “Yaratılışın Sütunları” Hiç Olmadığı Kadar Net Görüntülendi

30.10.2022
A+
A-

Aralık 2021’de uzaya fırlatılan ve yaz başında tüm ekipmanlarıyla evreni gözlemlemeye başlayan James Webb Uzay Teleskobu’ndan bugün hayran edici yeni görüntüler geldi. Gök bilimciler, NASA’nın teleskobuyla bu kez “Yaratılışın Sütunları”nı gözlemledi.

Hubble tarafından yıllar boyunca çekilen görüntüleriyle halihazırda herkesi mest eden gök yapısı, bu kez hiç olmadığı kadar net görüntülendi. Dünya’dan 6.500 ila 7.000 ışık yılı uzaklıkta bulunan Yaratılışın Sütunları, bu kez böyle karşımıza çıktı:

James Webb’in gözünden Yaratılışın Sütunları:

james webb

Tam boyutta indirmek için tıklayın. (163,44 MB, .TIF dosyası)

Yaratılışın Sütunları olarak adlandırılan bu yapı, fotoğrafta da gördüğümüz yoğun bulutların arasında pek çok yeni meydana gelen ve gelmekte olan yıldıza yer veriyor. Bilim insanları, bu yapı sayesinde bir yıldızın nasıl oluştuğuna dair daha fazla bilgi edinmeyi amaçlıyor.

Hubble ve James Webb’in karşılaştırması:

james webb

Tam boyutta indirmek için tıklayın. (167,47 MB, .TIF dosyası)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.