DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 23°C

Uzay yarışı kızışıyor: Çin navigasyon sistemi fırlatıldı Konum belirleme sistemleri için yarış devam ediyor. Acilen de Çin navigasyon sistemi fırlatıldı ve kullanıma…

25.06.2020
A+
A-

Dünyanın her uygun kullanılan konum sistemleri için 3 ayrı proje etkin olarak çalışıyordu. Bu sistemler ABD’li GPS, Rus GLONASS ve Avrupa Birliğinden Galileo olarak görevdeydi. Bu sistemlere BDS olarak isimlendirilen Çin üretimi sistem de katıldı.

Çin’in güney batı bölümünden fırlatılan roket, 30 dakika sonra yörüngesine oturdu ve enerjisi için güneş panellerini açtı. Bu fırlatılışla birlikte BDS sistemine ait tüm uygular fırlatılmış oldu. Böylelikle uydular, Asya-Pasifik bölgesinde bulunan kullanıcılar göre kullanılmaya başlandı.

Çin navigasyon sistemi geliştirilmesine devam edilecek. 2035 yılında sistemin daha gelişmiş özelliklere sahip olarak, daha pozitif kullanıcıya hizmet edebilir şekilde konum üzerinde olması planlanıyor. Böylelikle daha pozitif kişi için konum ve süre için incelemeler faaliyet gösterebilecek.

Sistemin kurulmasına 1994 yılında karar verilmişti. Bu tarihte başlayan çalışmalardan daha sonra 2000 yılında ilk iki uydu geliştirilmiş ve fırlatılmıştı. Projenin 40 takvim bir süre periyotuna yayıldığı görülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.