DOLAR 32,4494
EURO 35,0400
ALTIN 2.324,05
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Uzay koleksiyonu satışa çıkıyor!

21.07.2018
A+
A-

Dallas merkezli Heritage Auctions tarafından gerçekleştirilecek olan satış, 1-2 Kasım’da başlayacak ve Mayıs-Kasım 2019’da devam edecek. Satışa çıkacak olan koleksiyonda, Armstrong’un 1969 tarihli ay inişinden çeşitli eserler yer alacak. Ayrıca 1903 Wright Brothers Flyer’dan bir kanat ve pervane parçaları ile astronotun Ay’a götürdüğü özel eşyalar da yer alacak.

45 yıldır neden kimse Ay’a ayak basmadı?

Bundan 45 yıl önce gerçekleşen ve 12 astronotun Ay yüzeyine ayak basması olayı, NASA’nın en büyük başarılarından biri olarak görülüyor. Peki, 1972 yılından beri neden başka kimse Ay’a gitmedi?

Müzayedede satılacak olan eşyalar arasında, Apollo 11 ve Boy Scout’ta seyahat eden Armstrong’un Purdue Üniversitesi asırlık bayrağı da bulunuyor.

Armstrong’un hatıra koleksiyonunu satın alabilmek için online, bireysel veya telefon ile başvuru yapılabilecek.

ptı. Purdue Üniversitesi’nde havacılık ve uzay mühendisliği okuyan Armstrong, 20 Temmuz 1969 tarihinde Apollo 11 ile yaptığı ay yolculuğunda aya ilk ayak basan insan oldu. 7 Ağustos 2012’de tıkanan kalp damarlarının açılması için ameliyat olan Armstrong, 25 Ağustos 2012’de hayatını kaybetmişti.

Armstrong’un Ay’a ayak bastığı sırada söylediği söz ise tarihe geçmişti:

“Bir insan için küçük, insanlık için dev bir adım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.