DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Uyuşuk Yaşam Biçimi Ölüme Neden Oluyor!

18.06.2020
A+
A-

Beyin damarlarının tıkanması, damarları besleyen bölgede kanlanma yetersizliğine emrindeki olarak beyin işlevini kaybederek fonksiyon kaybına uğrar ve pıhtı atar. Çoğunlukla kalpte meydana gelen bu koşul damar akımı ile beyin damarına gelmesi ile pıhtı atması meydana kazanç. Genelde atriyal fibrilasyon gibi kalp ritim bozukluklarında, kalpte protez kapakçık olması durumunda, enfeksiyonlarda ortaya çıkar. bununla beraber boyundaki şah damarlarındaki (karotis sistemi) plaklardan, travmalardan, tümöral durumlardan da pıhtı atması kaynaklanmaktadır.

PIHTI ATMASININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Pıhtı atması tıkanan damara kadar şansın dönmesi gösterir ve klinik tablo geniş bir yelpazede değişiklik gösterebilir. Pıhtı atmasının klinik tablosunda genellikle kol ve bacaklarda baskı kaybı ve hatta felç, duyu bozuklukları, hitabe bozuklukları, görmede sorunlar, bilinç kaybı şeklinde kendini gösterir.

PIHTI ATMASI ÖNLENEBİLİR Mİ?

Beyin damarlarının tıkanması, yürek-damar hastalıklarından, enfeksiyonlardan, tümörlerden, travmalardan kaynaklanmaktadır. Başta hastalığın tanımlanması ile koruyucu tedaviler uygulanır ve beyin damarlarının tıkanması büyük ölçüde engellenir.

PIHTI ATMASI HANGİ SONUÇLARA NEDEN OLUR?

Pıhtı atması; beyin damarlarının tıkayıcı (trombo-embolik) hastalıkları, felç, söylev bozuklukları, görme bozuklukları, duyusal etkilenmeler ve psikokognitif (idrak ve değerleme) bozukluklar gibi nörolojik kayıplara ve vücutta sistemik etkilenme ve işlev bozukluklarına neden olur. Hatta pıhtı atması bir takım durumlarda ölüme de niçin olabilir.

PIHTI ATMASI NIÇIN OLUR?

Pıhtı atması, genetik faktörlerin yanı sıra çevresel etkenlere emrindeki olarak da gelişebilir. Aile üyelerinde damar sertliği varsa diğer bireylere de geçebiliyor. Tansiyon ailenin diğer fertlerine de geçebiliyor. Bu anne babadan kalan kalıtımsal bir mirastır.

bununla beraber çevresel faktörler, dingin yaşam biçimi, sağlığa zararlı besin, baştan savma uyku gibi durumlar dinç olan kalıtımsal mirasın bozulmasına niçin olabilir. Bu durumda pıhtı atmaya yol açabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Cilt Kanseri Belirtileri Nelerdir

Cilt Kanseri Belirtileri Nelerdir

Bebeklerde Reflü Belirtileri

Bebeklerde Reflü Belirtileri

Bebeklerde Tik Belirtileri

Bebeklerde Tik Belirtileri

Rahim Ağzı Kanser Belirtileri

Rahim Ağzı Kanser Belirtileri

İLİşKİLİ GALERİLER A Vitamini İhtiyacının 6 Belirtisi

A Vitamini İhtiyacının 6 Belirtisi

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Bağırsak Paraziti Belirtileri

Bağırsak Paraziti Belirtileri

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.