DOLAR 32,2904
EURO 34,7413
ALTIN 2.396,24
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Uyurken Ayağınızın Altına Soğan Koyun ve Bekleyin!…

23.07.2021
A+
A-

Soğanın nasıl doğal bir antibiyotik olduğunu bilmeyen yoktur. Ancak uyurken ayağınızın altına soğan koyduğunuz zaman olacaklara çok şaşıracaksınız. İşte soğanın mucize faydaları…

Çorabınızın içine bir kez soğan koyup yattığınızda, öyle sonuçlar alacaksınız ki bunu bir ritüele dönüştürecekseniz. Peki nedir bu mucize yöntem? Sizler için araştırdık.

Soğanın şifalı özellikleri çoğumuz tarafından biliniyor. Görünüşte oldukça basit ve sıradan gözüken soğanın pek çok sorunu çözdüğü ise bilimsel olarak tanımlanmıştır. 

SOĞAN KÜRÜ İLE BU DERTLERDEN KURTULACAKSINIZ 

Soğuk Algınlığı

Dengesiz havalar beraberinde soğuk algınlığını da getirir. Sizde sıklıkla görülen bu soğuk algınlığı ayak tabanınızın altına soğan koyun ve çorabınızı giyin. Bu şekilde uyumak vücudu virüslerle savaşması için güçlendirecek ve iyileşme sürecinizi hızlandırıacaktır.

Enfeksiyonlar

Soğan, doğanın bize sağladığı mucizelerden biridir.  Ayaklarınızın altına soğan koymak, vücudun enfeksiyonlarla mücadele etme direncini artırır. Ancak unutulmamalıdır ki tüm bunlar bir doktorun vereceği reçeteli ilaçlarla kıyaslanmamalıdır. Yalnızca tedavi sürecini kısaltacak bir destektir.

Toksinler

Son zamanlarda en sık duyduğumuz şeylerden biri ‘toksinlerden kurtulmak’ cümlesi. Soğanda bulunan fosforik asit de vücudunuzun toksinlerden arınmasını sağlar. Bu kürü belli aralıklarla uygulayarak daha dinç ve sağlıklı bir bedene sahip olabilirsiniz.

Vücudun Nem Oranı

Soğan aslında sudan oluşmaktadır. Vücudumuzda bulunan ve organların işlevlerini gören akupuntur noktaları, enerji yayılması için oldukça önemlidir. Eğer gün içinde yeterli su alamıyorsanız, uyurken ayağınızın altına koyacağınız soğan ile vücudunuzda hidrasyon sağlayabilirsiniz. 

Soğanların %90\’ı aslında sudur. Vücudumuzda, organların işlevini destekleyen meridyenlerin geçtiği akupunktur noktaları bulunur. Bu noktalara göre meridyenlerin enerjisi de vücudun ihtiyacı olan suyu eşit olarak dağıtır. İşte tam da bu yüzden gün içinde su içmeyi umuyorsanız veya çok yoğun bir koşturmacanın içindeyseniz, uyurken ayağınızın altına soğan koymak size hidrasyon sağlayacaktır.

Bağışıklık sistemi

Bağışıklık sistemimiz için E ve C vitaminleri hayati önem taşır ve soğan da bu vitaminler için harika bir kaynaktır. E ve C vitaminleri aynı zamanda yaşlanma karşıtı etkileriyle de bilinen güçlü birer antioksidandır. Enfeksiyonlara karşı etkili olmasının yanı sıra, soğan sizi estetik müdahaleler ve pahalı kremlerden de koruyarak genç kalmanızı sağlar.

Kilo verme

Vücutta bir hormon dengesinden bahsedebilmemiz için tiroid bezinin iyi bir şekilde çalışması gerekir. Çünkü tiroid bezi vücuttaki pek çok hormonun salgılanmasından sorumludur. Bu hormonlarda siz uyurken vücudunuzun yakacağı kalori ile doğrudan ilişkilidir. Tiroid bezinin düzgün çalışması için bir hafta boyunca ayağınızın altına soğan koyarak uyumayı bir deneyin. Eğer tiroid bezinizin çalışmasında bir problem fark ediyorsanız, derhal bir doktora gözükmelisiniz.

Akciğerler

Eğer hayatınızın bir döneminde sigara içip bıraktıysanız, muhtemelen bazı etkileri vücudunuzu hala terk etmemiştir. Sigara içmeyi yeni bırakmış biriyseniz vücusunuz bu zararlı maddenin kötü etkilerini temizlemek için daha fazla çalışacaktır. Çorabınızın içine soğan koyup uyuyarak vücuttaki bu zehirli maddelerin atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Aynı şey, hava kirliliğinin yüksek olduğu yerlerde yaşayanlar için de geçerlidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.