DOLAR 32,4841
EURO 34,7053
ALTIN 2.410,37
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Uygulama İndirirken Güvenliğin Pek de Düşünülmediğini Gösteren Araştırma

05.07.2021
A+
A-

Dünyanın pek çok ülkesinde hizmet vermekte olan internet tabanlı pazar araştırma şirketi YouGov, 17 ülkeyi kapsayan yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Tüketicilerin, giderek büyüyen mobil uygulama pazarında güvenliğe mi işlevselliğe mi önem verdiğini gösteren bu araştırma, oldukça ilginç bir sonucu ortaya çıkardı. Görünen o ki akıllı telefon kullanıcıları, bilgisayar korsanlarının saldırılarına uğramak için adeta “kaşınıyorlar“.

YouGov’un yaptığı araştırmaya göre kullanıcıların yalnızca yüzde 43’ü, bir uygulamayı akıllı telefonuna yüklerken güvenliğini ön planda tutarak hareket ediyor. Ankete katılanların yüzde 7’si bu konuyla ilgili fikir sahibi olmadığını, yüzde 14’ü ise uygulama indirmediğini belirtiyor. Kullanıcıların yüzde 36’sı ise güvenliği geri planda tutarak, bir uygulamanın kolay kullanılıp kullanılmadığına ya da işlevselliğini düşünerek hareket ediyor.

Yaş ilerledikçe uygulamaların işlevselliğine verilen önem azalıyor

Araştırma sonucu

 

Yaptığı araştırmayı yaş gruplarına göre kategorize eden YouGov, ankete katılan en çok da 45-54 yaş arası kullanıcıların güvenliğe önem verdiğini gözler önüne seriyor. Buna göre bu yaş grubunda bulunan kullanıcıların yüzde 46’sı, güvenliği ön planda tutuyor. Ne yazık ki bu durum, 18 ila 34 yaş aralığında olan genç ve yetişkinler için pek de geçerli değil. Çünkü 18-24 yaş arası gençlerin yalnızca yüzde 39’u, 25-34 yaş arası yetişkinlerin ise yalnızca yüzde 40‘ı bir uygulamanın güvenlik düzeyini ön planda tutuyor.

Araştırmanın ülkeler bazındaki sonuçlarına baktığımızda da çok ilginç sonuçlarla karşılaşıyoruz. Öyle ki araştırmaya katılan 17 ülke arasında yer alan İsveç, güvenliği en az önemseyen ülke olarak karşımıza çıkıyor. Araştırmaya İsveç’ten katılan kullanıcıların yalnızca yüzde 30’u, bir uygulamanın ne kadar güvenli olduğunu önemsiyor. Bu durumu en fazla önemseyen ülke ise Endonezya. Katılımcıların yüzde 57 gibi ciddi bir bölümü, bir uygulamanın işlevselliğinden ziyade, güvenliğini ön planda tutuyor.

Ülkeler bazında durum şöyle

mobil uygulama

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.