DOLAR 32,5997
EURO 34,7830
ALTIN 2.495,81
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Uyandığınızda Limonlu Su İçmenin Faydaları

28.07.2020
A+
A-

Vücuda enerji kazandıran, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan, karaciğer için oldukça faydalı olan limon, antioksidan özelliği sayesinde vücudu zararlı toksinlerden arındırır. Vücutta biriken ödemin atılmasına yardımcı olur. Detoks etkisine sahip olan limonu, egzersiz programınıza eklediğinizde önemli etkiler oluşturacaktır. Sizin için sabah uyandığınızda 1 bardak limonlu su içmenin faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

LİMONLU SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

İçtiğiniz suyun içerisine birkaç damla limon suyu ekleyerek hem lezzetini artırabilir hem de vücudunuzun ihtiyaç duyduğu günlük vitamin ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Hücrelerin zararlı serbest radikallere karşı korunmasını sağlayan C vitamini birincil antioksidandır. Bir adet limon günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 30’unu karşılar niteliktedir.

Uzmanlar gün içerisinde kadınların yaklaşık 2,5 litre su içmesi gerektiğini belirtirken bu oran erkekler de yaklaşık 3,5 litredir. Gün içerisinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu sıvı desteğini hazırladığınız zaman içerisine limon ekleyerek daha da faydalı hale getirebilirsiniz.

HER GÜN DÜZENLİ OLARAK LİMONLU SU İÇERSENİZ…

Her sabah uyandığınızda kahvaltıdan önce ılık limonlu su içerek bağırsaklarınızın temizlenmesini ve vücut direncinizin artmasını sağlayabilirsiniz. İşte her gün düzenli olarak limonlu su içmenin faydaları…

KİLO KONTROLÜ SAĞLAR

Yapılan araştırmalar, limonun içeriğinde bulunan polifenol antioksidanların, fazla şişman olan farelerin kilo alımını önemli ölçüde azalttığını ortaya koymuştur.

CİLT KALİTESİNİ ARTIRIR

Cildiniz ihtiyacı olan nemi kaybettiği zaman, kurur ve kırışıklığa neden olur. 2016 yılında laboratuvar ortamında yapılan bir araştırmada, narenciye dayalı bir içeceğin, tüysüz farelerde kırışıklığın engellenmeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Cildin nem dengesinin düzenlenmesini sağlayan limon, bu özelliği sayesinde güneşin zararlı etkisinden korunmanızı sağlayarak kırışıklıkları önler.

SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Ayurveda tıbbı(Hindistan’daki antik bir sağlık sistemi), ekşi limon tadının sindirim sistemi uyarmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Besinlerin daha kolay sindirilmesine ve toksinlerin birikmesini önlemeye yardımcı olur. Kan glikoz seviyesi ve insilün direncinin vücut üzerindeki olumsuz etkilerini azaltır.

BÖBREK TAŞLARINI ÖNLEMEYE YARDIMCI OLUR

Limonun içeriğindeki sitrik asit bileşenleri idrarın daha asitli olmasını sağlar. Bu sayede her gün düzenli ve tutarlı bir şekilde içtiğiniz limonlu su, börekte taş oluşumunun önüne geçerek daha önce oluşmuş olan küçük taşların kırılmasına yardımcı olur.

LİMONLU SU NASIL HAZIRLANIR?

1 su bardağı ılık suyun içerisine yarım limonu sıkarak limon suyunu hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız içeceği her sabah uyandığınızda içtiğinizde mide, sindirim ve bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesini sağlayarak yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Limonun Cilde Faydası

Limonun Cilde Faydası

Hamilelikte Nane Limon İçilir mi?

Hamilelikte Nane Limon İçilir mi?

Limonun Vücuttaki Etkisine İnanamayacaksınız!

Limonun Vücuttaki Etkisine İnanamayacaksınız!

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Tarifi

İLİşKİLİ GALERİLER Bir Limonla Evdeki Kötü Enerjiyi Yollama Yolu

Bir Limonla Evdeki Kötü Enerjiyi Yollama Yolu

Limon Buzlukta Nasıl Saklanır?

Limon Buzlukta Nasıl Saklanır?

Limon Hamilelik Lekelerini Geçiriyor!

Limon Hamilelik Lekelerini Geçiriyor!

Limon Otu Yağının Yararlarını Biliyor musunuz?

Limon Otu Yağının Yararlarını Biliyor musunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.