DOLAR 32,2627
EURO 34,7308
ALTIN 2.402,10
BIST 10.183,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Ünlülerin Twitter hesapları hacklendi! İşte nedeni Geçtiğimiz günlerde keşfedilen bir açık sebebiyle ünlülerin ve kurumsal firmaların hesapları BTC soygunu…

16.07.2020
A+
A-

Bazı 3. parti uygulamalarda ve Twitter Core sisteminde açık keşfedilmişti. 15 Temmuz gecesi bu açıklardan yararlanan kötü niyetli kullanıcılar bazı ünlülerin ve kurumsal firmaların resmi hesaplarını hackleyerek Twit attı. Yaşanan olaydan kısa bir süre sonra Twitter’ın borsa değeri yüzde 4,12 düşüş yaşadı.

Hacklenen hesaplardan BTC cüzdan adresi paylaşan hackerlar, kullanıcılardan bu hesaplara para göndermesini istedi. Elon Musk, Apple Binance, CoinDesk ve KuCoin gibi bilinen hesaplardan atılan Twitler sayesinde bazı kullanıcıları dolandırmayı başaran hackerlar eylemlerine devam ediyor.

Bazı kullanıcıların verilen BTC hesaplarına para göndermesi dikkat çekti. Twitter ekibi ve mağdurlar tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmazken bazı kullanıcılar uyarı niteliğinde açıklamalar yaptı.

Ünlülerin Twitter hesapları hacklendiÜnlülerin Twitter hesapları hacklendi

Hackerlar Elon Musk’ın Twitter hesabını aktif olarak kullanmaya devam ediyor. Kötü niyetli kullanıcılar geçtiğimiz sene Elon Musk’ın hesabını taklit ederek benzer şekilde birçok kişiyi dolandırmıştı. Bu olaydan sonra saldırının aynı kişiler tarafından yapılmış olabileceği düşünülüyor. Musk, genellikle Twitlerini iPhone ile atarken hackleyen ekibin Web uygulaması üzerinden Twit atması dikkat çekti.

Bill Gates’in Twitter hesabının hacklendiği de iddia ediliyor. Twitter ekibinin bu konuda ne zaman ve nasıl önlem alacağı henüz bilinmiyor. Toplam 109 bin dolar vurgun yapıldığı söylentiler arasında yer alıyor.

Güncelleme: Hacklenen Twitter hesapları arasına Uber, Barack Obama, Whiz Khalifa, Kanye WestJeff Bezos ve Mike Bloomberg de katıldı. Twitter resmi hesabından bu konu hakkında inceleme yapıldığını ve gerekli önlemlerin alınacağını belirten bir Twit atıldı.

We are aware of a security incident impacting accounts on Twitter. We are investigating and taking steps to fix it. We will update everyone shortly.

— Twitter Support (@TwitterSupport) July 15, 2020

Ünlülerin Twitter hesapları hacklendi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.