DOLAR 32,2582
EURO 34,7665
ALTIN 2.394,28
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Ünlü Doktor Mehmet Öz Açıkladı! İşte Zayıflatan 6…

04.07.2021
A+
A-

Dünyaca ünlü Türk kökenli doktor Mehmet Öz zayıflatan besinleri açıkladı. Fazla yağlardan kurtulmak için çok şaşıracağınız besinlerin şifreleriyle artık zayıflamak mümkün. Zayıflatan besinler nelerdir? Yağ yakan besinler nelerdir? İşte o sır…

Zayıflatan besinler nelerdir? Yağ yakan besinler nelerdir? Yaz geldi diyet listeleri tekrar gündeme çıktı. Yazın gelmesiyle fit olma derdine düşenlerin sayısı bir hayli fazla. Kışın evlere tıkılan ve fazlaca yağlanmamıza sebep olan hareketsiz yaşama bir de pandemi yasaklarının da gelmesiyle birlikte herkeste bir kilo problemi oluşmuş durumda. Fazla kilolardan kurtulmak isteyenler ise kısa yoldan zayıflamanın peşine düştü bile. 

Yaza fit girmek isteyenler için ise sizlere bu işin şifrelerini paylaşıyoruz. Dünyanın en çok bilinen doktorlarından Mehmet Öz, bugün bir gazeteye yazdığı yazıda zayıflamak isteyenler şifreler verdi. 

İşte Dr. Mehmet Öz’ün yazısında bahsettiği 6 besin

Muz 

zayıflatan besinler nelerdir

– Tabii ki günde birkaç muz yemek kilo vermenizi engeller ama bir tane muzu yoğurdunuzun üzerine doğramak, smoothie’nize eklemek, tatlı krizinizi gidermek için sağlıklı bir atıştırmalık. 

– Vitamin, mineral ve lif zenginidir. Çoğumuzun daha az kaloriyle daha tok hissetmek için daha fazla lif tüketmesi gerekiyor. 

Tam buğday ekmeği

zayıflatan besinler nelerdir

– İşlenmiş tahıllar yerine tam tahıllar tüketmek, metabolizmanızın hızlanmasına ve kolesterol seviyenizin kontrol altında kalmasına yardımcı olur. 

– Tam tahılları tüketmiyorsanız gerekli lifi, B vitaminlerini ve mineralleri alamıyor olabilirsiniz. 

Avokado

zayıflatan besinler

– Avokadoda sağlığınız için yararlı tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitleri bulunur. 

– Yapılan bir çalışma, doymuş yağ yerine daha fazla çoklu doymamış yağ tüketen kişilerin daha fazla kas kütlesi geliştirip daha az vücut yağına sahip olduklarını ortaya koydu.

– Bir diğer çalışma ise avokado tüketiminin genel olarak daha kaliteli beslenme ve besin maddesi alımıyla bağdaştırıldığını gösterdi. 

Bir avokadoyu; 

– Üçe bölerek sabah kahvaltınızda omletinizin yanında tüketebilir, 

– Dörde bölüp mango smoothie’nizin içine ekleyebilir 

– Guacamole sos hazırlayıp taze sebzelerinizi doğrayıp bu sosa batırabilirsiniz.

Patates

zayıflatan besinler nelerdir

– Patates, dirençli nişasta içerir. 

– Dirençli nişasta sindirime ‘direnerek’ süreci yavaşlatır ve böylece kan şekeriniz birden fırlamak yerine dengede kalarak daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. 

– Fırınlayarak veya haşlayarak, soğumasını bekleyin. 

– Soğumasını beklemenin dirençli nişasta miktarını artırdığı kanıtlandı.

– Araştırmalar, dirençli nişastanın yağsız proteinle servis edildiğinde hem formda hem de aşırı kilolu kadınlarda yağ oksidasyonunu artırarak tokluk hissini çoğalttığını gösterdi.

Fıstık ezmesi 

zayıflatan besinler nelerdir

– Sağlıklı yağları vücudunuza almak için sabah, tam buğday ekmeğinizin üzerine bir kaşık dolusu fıstık ezmesi sürebilir veya smoothie’nizin içine ekleyebilirsiniz. 

– Tekli doymamış yağ bakımından zengin beslenen kişilerin doymuş yağ zengini beslenenlere kıyasla aşırı kilo almadıkları görüldü.

Makarna

zayıflamanın sırrı

– Makarna yiyebilir ve yine de zayıflayabilirsiniz.

– Önemli olan porsiyon kontrolü. 

– Tam tahıllı makarna uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. 

– Aklınızda bulunması gereken tek şey, makarnanın tam tahıllı, küçük bir porsiyon ve az pişmiş kıvamda olması.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.