DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Ünlü bankadan kripto para düzenlemeleri açıklaması!

18.03.2018
A+
A-

Buch, kripto paraların kredi yoluyla finanse edilmediğinden sistemik bir tehdit oluşturmadığını düşünüyor. Ancak, bu tür bir spekülasyonun yatırımcılar için pahalıya mal olabileceğini düşünerek, tüketicileri korumak için kurallar getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Buch şöyle konuştu:

Kripto paraların kara para aklama ve suç faaliyeti üzerindeki rolü de yakından incelenmelidir. Kripto para yatırımları genellikle kredilerle finanse edilmediğinden ve ilgili piyasalar oldukça küçük olduğundan, şu anda finansal istikrar için bir tehdit görmüyorum.

G20 ülkeleri kripto paraları gündemine aldı

Kripto paranın nasıl düzenleneceği konusu, Arjantin’deki 19 ve 20 Mart’ta gerçekleşecek G20 toplantısında gündemi en çok meşgul edecek konulardan biri.

Uluslararası Para Fonu yetkilisi Christine Lagarde, hükümetleri ve merkez bankalarını, kara para aklama ve terör finansmanı elde etmede kripto paraların yeni bir araç olmalarını önlemek için düzenlemeler geliştirmeye çağırdı.

Ayrıca Japonya, G20 ülkelerini, kripto paralarla ilgili harekete geçmeye çağırdı.

:: Kripto paraların düzenlenmesi hakkındaki düşünceleriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.