DOLAR 32,2627
EURO 34,7308
ALTIN 2.402,10
BIST 10.183,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Ünlü Analist Açıkladı: Apple, Toplamda 1 Milyar iPhone Kullanıcısına Ulaştı

28.10.2020
A+
A-

En güvenilir Apple analistlerinden biri olarak gösterilen Neil Cybart, Cupertinolu şirketin önemli bir kilometre taşını geride bıraktığını öne sürdü. Above Avalon blogda yeni bir yazı paylaşan Cybart, Apple’ın geçtiğimiz ay toplamda 1 milyar iPhone kullanıcısına ulaştığını tahmin ettiğini belirtti.

Apple, 2018 yılı itibarıyla iPhone satış adedini açıklamayı bıraktığından bu yana iPhone’ların kaçar adet sattığını tam olarak bilmiyoruz. Spekülasyonlar, Apple’ın 2018’de iPhone satışlarında zirveyi gördüğü ve iPhone satışları düşüşe geçtiği için de satış adedini açıklamayı bıraktığı yönündeydi.

iphone 11

Cybart’a göre iPhone satışlarında düşüş yaşanıyor olması, Apple için işlerin kötüye gittiğini göstermiyor. Cybart, Apple’ın Wall Street’teki yatırımcıların iPhone satışlarına bakarak yanlış anlamlar çıkardığını bildiğini, bu nedenle de satış adedi açıklamayı bıraktığını söylerken, iPhone kullanıcı sayısının satış adediyle ölçülemeyeceğini ifade ediyor.

Cybart’a göre Android’dan iPhone’a geçen kullanıcı sayısı, mevcut iPhone’unu yükseltenlere kıyasla oldukça az. Bu nedenle Apple’ın sadık bir kullanıcı kitlesi olduğunun söylenebileceğini ifade eden Cybart, satış adedinin ikinci el iPhone alım-satımlarını ya da aile içi iPhone takasını göstermediğini aktardı.

Apple’ın 2019 mali yılı başında 900 milyon iPhone kullanıcısına sahip olduğu biliniyor. Aradan geçen süre ve o günden bu güne tanıtılan iki iPhone ailesini dikkate aldığımızda 1 milyar iPhone kullanıcısına ulaşıldığı yönündeki tahminin gerçek olma ihtimalinin epey yüksek olduğunu söyleyebiliriz. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.