DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Ünlü akademisyene dolandırıcı şoku!

26.04.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman Demir’in haberine göre 66 yaşındaki ünlü akademisyen ve yazar Niyazi Galipoğulları’nın 19 Ocak günü telefonu çaldı. kendilerini Yapı Kredi Bankası müşteri temsilcisi olarak tanıtan şahıslar, banka tarafından sigorta primlerinin iadesi konusunda yaşlı adamı oyaladılar. hesabında 20 bib Amerikan doları mevduatının olduğunu da beyan eden şahıslara inan Galipoğulları, bu hesaptaki paranın Türk Lirasına çevrilmesi gerektiğini söyledi. Telefondaki şahıslar ardından paranın banka personeli hesabına geçmesini isteyerek yaklaşık 150 bin lirayı kendi hesaplarına aktardı. Prim bedelinin iade edeceğini düşünen akademisyen, kendisini arayan telefon numaralarını geri anladığında ise dolandırıldığını anladı.

PLANLI DOLANDIRICILIK

Bunun üzerine akademisyen Niyazi Galipoğulları, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık yürütülen soruşturmada, dolandırıcıların akademisyenden elde ettiği parayı nakit olarak ilgili bankadan çekemediğini bu nedenle bir kuyumcunun hesabına havale edip altın aldıklarını belirledi. Gözaltına alınan paranın havale edildiği hesap sahibi İbrahim Ş., ifadesinde; bir arkdaşının isteği üzerine banka bilgilerini verdiğini, paranın havalesini kabul ettiğinde karşılığında yüzde 5 komisyon alacağını anlatıp, dolandırıcılığa karışan Mustafa K. ve Mustafa S. tespit edildi. Paranın havale edildiği mağdur kuyumcu da parayı kendisine havale edildikten sonra altın alıp dükkândan ayrılan Metin S.’yi teşhis etti.

TUTUKLANDI

Olayın asıl planlayıcısı olduğu belirlenen Metin S., kimseye bankaya gitmesi ve para çekmesi için yönlendirmediğini, olay yerine götürmek için de kimseden talimat almadığını ve kimseyi dolandırmadığını beyan etti. Metin S’ye ait 2 adet cep telefonu ve sim kart, parayı destelemek için kullanılan çok sayıda lastik ele geçirildi. İstanbul Sulh Ceza Hâkimliğince, suçtan kurtulmaya yönelik ifade veren S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

15’ER YIL İSTENDİ

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda 3 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. İddianamede, Niyazi Galipoğulları’nı arayarak dolandıran ve parayı tedavüle sokabilmek başka bir kuyumcuyu da dolandıran 3 şüphelinin, fikir ve eylem birliği içinde hem akademisyeni hem de kuyumcuyu nitelikli şekilde dolandırdıkları anlatıldı. 15’er yıla kadar hapsi istenen şüpheliler, Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.