DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Üniversite öğrencilerinden 4×4 elektrikli otomobil!

06.08.2018
A+
A-

5-12 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kocaeli Yarış Pisti’nde gerçekleşecek yarışmada boy gösterecek olan otomobil, TÜBİTAK ve bölgedeki tanınmış bir fabrikanın maddi desteği sayesinde okul bünyesinde geliştirildi.

Otomobilin, tasarımından teknolojisine her aşamasının öğrencilere ait olduğunu belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, yarıştan daha önemli olan noktanın bu tarz bir projeyi hayata geçirerek üretebilmek olduğunu söyledi.

Ayrıca, İstanbul Büyükada’daki atları faytonlardan kurtarmak için elektrikli fayton üretmek istediklerini belirten Dereli açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

İstanbul Büyükada için elektrikli fayton üretmek istiyorlar!

Heybeliada’da faytonlarda çalışan atları da kurtarmak istiyorsak, elektrikli faytonların tasarlanması, yapılması ve devreye alınması gerekir. Biz de şimdi bunun için gerekli çalışmaları başlatıyoruz”

“Biliyorsunuz Büyükada’da faytonlar var ve atların durumu hiç iç açıcı değil, biz onlara şunu teklif ettik, eğer o bağlantı sağlanabilirse biz Büyükada’daki bütün faytonları elektrikli yapmaya talibiz, sonuçta yapabileceğimizi göstermiş olduk.”

Önemli olanın ‘yapmak’ ve ‘üretmek’ olduğunu hatırlatan Dereli, açıklamasına şu şekilde devam etti; “Üretmek mutluluktur. Bugün üretmenin, üretebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gençlerimiz, fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gösterdi. İnandılar, çalıştılar ve başardılar. Kendileri tasarladılar ve ürettiler.

Ekipteki tüm öğrenci arkadaşlarımızı ve danışman hocalarımızı yürekten tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz, yolları ve bahtları açık olsun. İSTE olarak bu projelere destek vermeye, üretenin ve üretmek isteyenin önünü açmaya devam edeceğiz. Arkadaşlar iyi bir başlangıç yaptı.

Eldeki bütçe ile yapılabilecek en iyisini yaptılar. Ortaya bir ‘ürün’ ortaya koydular. Elbette, bunun devamını da getirmek gerekiyor. Türkiye’nin elektrikli otomobil sevdasına ve hedefine bizlerin de katkı yapması gerekiyor.

Elektrikli otomobilin stratejik parçalarını üretmek, en önemlisi de uzun ömürlü, güçlü ve kısa sürede şarj olabilen batarya üretebilmek, asıl hedefimiz. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, projeler yazıyorlar. Destek olunursa, ihtiyacımız olan teknolojileri geliştiremememiz ve üretemememiz için hiçbir sebep yok. Dünya çok değişti. Bugün bizim elektromobİSTE’yi internette gören birileri, çok beğenmişler, sipariş vermek istiyorlar. Bizim bunlara odaklanmamız lazım “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.