DOLAR 32,3697
EURO 34,9552
ALTIN 2.325,66
BIST 9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Elon Musk, Twitter’ı Dolandırıcılıkla Suçladı: “Kandırıldım”

05.08.2022
A+
A-

Nisan ayında Twitter’ı satın almaya karar veren, fakat şirketle bot hesapların gerçek sayısı üzerine büyük bir tartışmaya giren Elon Musk, en sonunda geçtiğimiz haftalarda satın alım kararını geri çekti. Musk’ın bu hamlesiyle birlikte Twitter da Musk’a karşı dava açtı ve çeşitli suçlamalarda bulundu.

Elon Musk, bugüne kadar Twitter’ı gerçek bot hesap sayılarını açıklamamakla suçlarken, buna bağlı olarak resmi bir suçlamada da bulundu. Musk, Twitter’ı gerçek bot hesap sayılarını açıklamayarak şirketi dolandırıcılıkla suçladı. Halka açılan yeni dava dosyasıyla Musk avukatlarının Musk adına yaptıkları diğer suçlamalar da gün yüzüne çıktı.

Reklam gösterilen hesap sayısı da gizlendi:

elon musk

Musk’ın avukatları, dolandırıcılık suçlamasının kapsamına sadece gerçek bot hesap sayısını almadı. Avukatlar, Twitter’ın reklam gören gerçek kullanıcı sayısını da gizlediğini paylaştı. Dava dosyasına göre 2022’nin ilk çeyreğinde Twitter’ın 229 milyon kullanıcısının 65 milyonu, platformda hiç reklam görmedi.

Elon Musk’ın açıklaması: “Şişirilmiş fiyattan satın almam için kandırıldım”

Dava dosyasında doğrudan Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara da yer verildi. Musk’ın açıklaması şu şekildeydi:

“Twitter, yatırımcıları şirketin beklentileri hakkında yanıltma planının bir parçası olarak platformundaki yanlış ve spam hesapların sayısını yanlış sayıyordu. Twitter’ın ifşaatları yavaş yavaş çözüldü ve Twitter, Musk taraflarının sahtekarlığı ortaya çıkarmasını önlemek için umutsuz bir teklifle bilgi kapılarını çılgınca kapattı.”

Musk, bununla birlikte Twitter tarafından sunulan yanlış beyanların, Twitter’ın iş modelindeki zayıfları gizlediğini ve bu konuda kandırılarak ‘abartılı bir fiyattan’ satın almayı kabul ettiğini söyledi.

Twitter Musk’ın iddialarını yalanladı:

elon musk

Öte yandan söz konusu iddiaların yayınlanmasıyla birlikte tüm iddialar için bir cevap da yayınladı. Paylaşılan resmi cevpa belgesinde Twitter, Musk’ın iddialarının tamamen gerçek dışı, hukuksuz ve ticari olarak alakasız olduğunu belirtti. Ayrıca Musk’ın ‘gerçek’ bot sayısını öğrenmek için kullandığı Botometer aracının yanlış ölçümlerde bulunduğunu, bir keresinde Musk’ın hesabının da bot olabileceğini gösterdiğini vurguladı.

Yeni belge, Musk’ın Twitter’a karşı açtığı davanın belgesiydi:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.