DOLAR 32,1845
EURO 34,9561
ALTIN 2.504,35
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Ulusal Muharip Uçak yazılımı için manâlı adım atıldı Ulusal Muharip Uçak yazılımı için manâlı bir karar alındı. TUSAŞ’ın asıl yüklenicisi olduğu projede manâlı…

03.05.2020
A+
A-

Savunma sanayii alanında çalışmalar devam ediyor. Yürütülen projelerden en çok dikkat çekeni ise ulusal savaş uçağı oluyor. 5. tür savaş uçakları aralarında yer alacak olan MMU için çoğu işyeri yapılan anlaşmalar neticesinde çalışmalara başlamış durumda.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay yaptığı açıklamada, 2023 yılında hangardan çıkması beklenen uçağın, önemli bir eşik olacağını belirtti. 20 milyon satır kodun hazırlanacağı belirtilen uçak için yüzlerce modülün çalışacağı belirtildi.

HAVELSAN’ın daha önce de milyon satırlık kodlar hazırlayarak benzer projelere girdiğini gösteren Atalay, yüksek performansla çalıştırma deneyiminin kazanıldığını belirtti. Hem havacılık dünyasında gerçekleştirilmiş projelerden bahsetti.

Uçak similatörü geliştirmesinde öncü firmalardan olan HAVELSAN, Ulusal Muharip uçak yazılımı için 400-500 mühendisten oluşan bir ekiple çalışmaya başlayacak. Yazılım sürecinde rol alacak olan mühendislerin, TUSAŞ binası içinde bulunacağı belirtti.

MMU Projesi zarfında üretilen uçaklar, 2030’lu yıllarda envanterden çıkarılması düşünülen F16 uçakların yerini alacak. Ayrıca kullanıma alınan uçakların 2070’lere değin envanterde olması öngörülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.