DOLAR 32,5766
EURO 34,7968
ALTIN 2.510,43
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan havalimanları açıklaması

06.06.2022
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Aydın Çıldır Havalimanı’nın devlete maliyeti bulunmadığını ve sözleşme gereği gelir getirmek üzere işler halde olduğunu açıkladı. Gökçeada Havalimanı’nın da stratejik önemi ve adanın ana kara ile bağlantısı nedeniyle işler halde tutulduğu belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı basında çıkan havalimanlarına yönelik iddialara ilişkin açıklama yaptı.

İddiaların paylaşıldığı haberde söz edilen havalimanlarıyla ilgili bilgilere vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Çanakkale Gökçeada Havalimanı’nın, Ege Denizi ve Çanakkale Boğazı girişindeki konumu itibarıyla stratejik öneme sahip olduğu ortadadır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden ön izin alınmak kaydıyla genel havacılık hizmeti vermektedir. Ana karayla ada arasında ambulans uçak, helikopter ve devlet hava araçları kullanılarak hasta nakilleri yapılmaktadır.

Aydın Çıldır Havalimanı, her kira yılı için elde edilecek net dönem karının yüzde 7’si devletimize gelir olarak aktarılmak üzere Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı tarafından işletilmektedir. 25 Mart 2022 tarihinden bu yana hizmet veren Tokat Havalimanı bugüne kadar iç hatlarda 375 uçak ve 21 bin 262 yolcuya ev sahipliği yapmıştır.

“AYDIN ÇILDIR HAVALİMANI’NIN MALİYETİ YOKTUR”

Balıkesir Havalimanı ise yine ambulans uçak, helikopter ve devlet hava araçlarının kullanımının yanı sıra acil durumlarda değerlendirilmek üzere kullanıma hazır tutulmaktadır. Yani ‘yalandaki’ imaların aksine, Aydın Çıldır Havalimanı’nın devlete maliyeti yoktur ve sözleşme gereği devlete gelir getirmek üzere işler haldedir.

“HİÇBİRİNDE YOLCU GARANTİSİ YOK”

Gökçeada Havalimanı, stratejik önem ve Gökçeada’nın ana karayla bağlantısı nedeniyle işler haldedir. Tokat Havalimanı yolcular tarafından aktif bir biçimde kullanılmaktadır. Balıkesir Havalimanı, yine gerektiği anda kullanılmak üzere açık tutulmaktadır. Bu havalimanlarımızın hiçbirinde yolcu garantisi bulunmamaktadır. Havalimanlarından toplamda direkt gelir akışı sağlanarak, diğer projelere bütçe sağlanmaktadır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.