DOLAR 32,4930
EURO 34,7978
ALTIN 2.473,37
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Uğur Şahin ve Özlem Türeci İspanya’nın Nobel’ini kazandı

27.06.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde corona virüsü salgınına karşı aşı geliştiren bilim insanlarına İspanya’dan saygın bir ödül geldi… “İspanya’nın Nobel’i” olarak bilinen Prenses Asturias Teknik ve Bilimsel Araştırma Ödülü bu yıl sahiplerini buldu.

Corona virüsü salgınına karşı geliştirilen, Türkiye’de de kullanılan mRNA aşılarını geliştiren bilim insanlarına ödül verildi. Bu isimler arasında BioNTech’in kurucularından olan Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile birlikte Katalin Kariko, Drew Weissman, Derrick Rossi, Sarah Gilbert ve Philip Felgner’a da ödül verildi.

Bu isimlerin mRNA aşı teknolojisine büyük katkı sağladığı belirtildi. Jüri, “Bu bilim insanlarının çalışmaları, kamu sağlığını küresel ölçekte korumada çok kritik bir öneme sahipti” açıklamasını yaptı. Ödül alan 7 bilim insanının çalışmasının Covid-19 aşısını büyük bir hızda geliştirilmesine katkı sağladığı da vurgulandı. Aynı açıklamada, mRNA teknolojisinin gelecekte başka hastalıklara karşı da kullanılacağı belirtildi.

Sanat, sosyal bilimler ve spor gibi sekiz dalda dağıtılan ödülde her kategoriyi kazananlara sembolik olarak 50.000 Euro veriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.