DOLAR 32,3603
EURO 34,7392
ALTIN 2.392,78
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Ücretli Facebook ne kadar olacak?

17.04.2018
A+
A-

Geçtiğimiz hafta ABD Senatosu karşısında resmen soğuk terler döken Zuckerberg, ücretsiz Facebook servisinin yanı sıra, paralı ve reklamsız bir servis gelebileceğinin de ilk işaretlerini vermişti. Dev sosyal medya platformu şu an için böyle bir hazırlık içinde değil. Öte yandan, ücretli Facebook aboneliği seçeneği sunulduğunda şirketin ne kadar ücret talep edebileceği hakkında yapılan analizler, yüksek bir ücret ödenmesi gerekebileceğini gösteriyor.

Bildiğiniz üzere, Facebook iş modeli kullanıcıların reklamlarla hedeflenmesine odaklı. Gelirlerini kullanıcı bilgileri odaklı reklamlardan elde eden şirket, reklam görmeyecekleri bir deneyim isteyen kullanıcılarından birçok serviste olduğu gibi aylık ücret ödemelerini isteyecek.

Facebook aylık gelirlerinin Kuzey Amerika’daki kullanıcı sayısına bölündüğünde 7 dolarlık bir sonuç ortaya çıktığı belirtiliyor. Bu rakam aynı zamanda şirketin kullanıcı başına reklamlardan aylık ne kadar elde ettiğini gösteriyor. Yani şirket bu rakamı ödeyenleri reklamlardan azat edebilir. Bir başka düşünce ise, reklamverenlerin para ödeyebilen kullanıcılara daha çok ulaşmak isteyebilecekleri. Bu durumda daha fazla ücret talep edilebileceği ihtimali de artıyor. Hal böyle olunca da aylık ücretin 11-14 dolar olabileceği tahmin ediliyor. Bu durumda ülkemizde ücretli Facebook için ödenecek tutar 50 TL gibi fiyatlara çıkmış oluyor. Tabii ki ücretlerin yüksekliği sebebiyle birçok kullanıcı ücretsiz servise devam etmek veya hesabını kapatarak gizliliğini korumak isteyebilir. Kısacası Facebook’un geleceği şu aralar oldukça sisli.

:: Reklamsız Facebook için aylık 50 TL’lere varan ücret vermeyi düşünür müsünüz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.