DOLAR 32,2449
EURO 34,7098
ALTIN 2.409,05
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Üç yıl önce açılmıştı, dizilerin vazgeçilmezi oldu

28.11.2018
A+
A-
1 / 15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 yıl önce ibadete açılan, Rize’nin Güneysu ilçesindeki Kıbledağı’nın zirvesinde, bulutların üzerindeki ihtişamlı cami, diziler için vazgeçilmez oldu. Birçok televizyon dizisinde, cami ve çevresinde çekilen sahnelere yer veriliyor. Camiyi dizilerde gören yerli- yabancı turistler de ziyarete geliyor.

Fotoğraflar: AA, DHA

2 / 15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında başbakanlığı döneminde, Güneysu ilçesine 9 kilometre uzaklıktaki 1160 rakımlı Kıbledağı’na giderek, Ayane Camii’ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı alanda yeni cami yapılmasını ve kent ormanı oluşturulmasını istedi.

3 / 15

Bunun üzerine başlatılan çalışmalarla dağın zirvesi yeniden düzenlendi, çevresinde kent ormanı için çalışma yapıldı. Erdoğan’ın isteği üzerine, Osmanlı Dönemi’nin önemli eserlerinden Üsküdar Şemsi Paşa Cami’nin benzeri Kıbledağı’nda inşa edildi.

4 / 15

275 metrekarelik alana kurulan caminin 70 metrekaresi erkekler, 45 metrekaresi de kadınlar için ayrıldı. Kapalı alanda 200 kişinin ibadet edebileceği caminin kubbesinin yüksekliğinin 13, minarenin yüksekliğinin ise 27 metre olduğu belirtildi.

5 / 15

Şadırvanında sürekli sıcak su akacak şekilde düzenleme yapılan camide, kadınlar için ibadet mekanının yanında bir de bebek bakım odası inşa edildi. Yapım masrafları hayırseverlerce karşılanan ve adı Hacı Yusuf Yılmaz olarak değiştirilen cami, 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ibadete açıldı.

6 / 15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2010 yılında ilk ziyareti ile gündeme gelen Rize’nin Güneysu ilçesi Kıbledağı zirvesindeki cami, inşa edilen yeni haliyle ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

7 / 15

Kıbledağı’nın zirvesinde, bulutların üzerindeki ihtişamlı cami, diziler için vazgeçilmez oldu. Birçok televizyon kanalı dizisinde, cami ve çevresinde çekilen sahnelere yer veriliyor.

8 / 15

Camiyi dizilerde gören yerli- yabancı turistler de bölgeye ziyarete geliyor.

9 / 15

Kırşehir’de, Bakara Suresi’ndeki bir ayetten esinlenilerek iç dizaynı yapılan cami, çimleri andıran halı döşemesi, tavanındaki gökyüzü ve duvarlarındaki ağaç resimleriyle dikkati çekiyor.

10 / 15

Yenice Mahallesi’nde 1910’lu yıllarda kerpiçten küçük bir mescit şeklinde yapılan ve zamanla ihtiyacı karşılamayınca yıkılıp yeniden inşa edilen Hamidiye Camisi, içine yapılan resimlerle cemaatini adeta cennet bahçesinde yaşatıyor.

11 / 15

Azerbaycanlı bir mimar tarafından iç resimleri yapılan ve bu yıl açılan camiye ibadet etmek için kentin farklı yerlerinden kişiler geliyor.

12 / 15

Camide, Bakara Suresi’nin 22. ayetindeki ifadelere uygun olarak giriş bölümüne asma ağaçları, pencere aralarına kavak ağaçları, mihraba şelale, tavanına gökyüzü ve bulutlar resmedilen ve zeminine çimeni andıran yeşil renkli halı serilen camiye gelenler hayran kalıyor.

13 / 15

Caminin dış duvarlarında büyük harflerle Arapça “Allah” ifadesi yer alıyor.

14 / 15

Mehmet Mermer Hamidiye Camisi imamı Sefa Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1910’lu yıllarda 115 metrekare bir mescit şeklinde yapılan caminin ihtiyaca cevap vermemesi üzerine 2015-2017 yıllarında yenilendiğini, iç mekanı genişletilerek yeniden ibadete açıldığını söyledi.

15 / 15
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.