DOLAR 32,2997
EURO 34,8015
ALTIN 2.407,28
BIST 10.252,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

Üç yeni şehirde maske takmak gerekli ayla geldi Corona virüsü salgınına aleyhinde alınan önlemler zarfında üç büyükşehire maske takma zorunluluğu getirildi…

18.06.2020
A+
A-

Corona virüsünün hava ile yayılabilmesi maske takmayan kişileri daha savunmasız ayla getiriyor. Bulaşma oranını ciddi derecede düşüren bu önlem bir takım illerde olduğu gibi üç büyükşehirde daha alındı. Ülke genelinde gelişen olgu sayıları ile bilim kurulu alınması gereken önlemleri açıklamıştı.

Sosyal medyada oldukça tartışılan ve getirilmesi istenen maske takma zorunluluğu, salgının yoğun olduğu illere getirilmiş oldu. İstanbul, Bursa ve Ankara valiliklerinin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre açık alanlarda maske takma şartı toplu nakliye araçlarını da kapsıyor. Halk kurumları ve özel sektör kapsamındaki tüm işyerlerinde de maske takmak koşul gerekli olacak.

Zorunluluğa uymayan vatandaşlara anayasanın 195’inci maddesine dayanarak para cezası uygulanabilecek, aralıksız ihlaller sonucunda şahıs hakkında adli işlem başlatılabilecek. Bilim kurulunun açıkladığı önlemlerin dikkate alınması sonucu getirilen zorunluluğun bitiş tarihi ile ilgili bilgi verilmedi. Önlemlerden bugünden itibaren bütün vatandaşlar sorumluluk sahibi olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.