DOLAR 32,5417
EURO 34,9466
ALTIN 2.428,95
BIST 9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Minecraft oyuncu sayısı ile rekora koşuyor

16.09.2019
A+
A-

Neredeyse 10 yıllık bir oyunun halen yüksek bir kullanıcı kitlesine sahip olması büyük başarı. Chiang’a göre en önemli nedenlerden birisi, insanların geri dönüyor olması. Yani, PUBG ve Fortnite gibi belirli dönemlerde popülerleşen yapımlar ortaya çıksa da, bir süre sonra bunlardan sıkılan insanlar Minecraft’a dönüyor.

Geliştirilmeye devam edilen oyunun başarısının arkasındaki ikinci neden ise bloklu grafikleri ve basit mekanik özellikleri. Bu sayede zayıf donanıma sahip olan bir bilgisayarda veya akıllı telefonda Minecraft’ı rahatça oynamak mümkün.

Tabi, biraz güçlü bir bilgisayara sahip olarak daha kaliteli bir oyun deneyimi elde edebiliyorsunuz. Tüm bu başarılı tabloya rağmen Microsoft’un başarısını sürdürmek için çok daha fazla kullanıcıya ulaşması gerekiyor.

Minecraft Earth Beta, Android cihazlara geldi!

Onuncu yıl dönümünü kutlayan Minecraft’ın, artırılmış gerçeklik versiyonu Minecraft Earth Beta Android cihazlara geldi. İşte Pokemon Go ile benzer bir deneyim sunan oyunun test süreci!

Minecraft Earth gibi yapımlar oyunun geleceği için büyük önem taşıyor. Yoksa ilerleyen dönemde Fortnite’ın, Minecraft’ı geride bırakma ihtimali bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.