DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Twitter’ın şirket içi raporu sızdırıldı

26.10.2022
A+
A-

ShiftDelete’ten Yiğit Ali Demir’in haberine göre Elon Musk ile Twitter arasında yaşanan gerginlikte yeni bir rapor ortaya çıktı.

Twitter, kullanıcı kaybı ile ilgili şirket içi rapor oluşturdu.

Raporu çalışanlar ile paylaşan yöneticiler, koronavirüs pandemisiyle birlikte etkileşimde mutlak düşüş meydana geldiğini açıkladı.

Haftada altı veya yedi gün Twitter’da aktif olan kullanıcıların yer aldığı kitle, haftada en az üç ile dört kez Tweet atıyor. Azalan aktif kullanıcı sayısı, Twitter’ın küresel gelirinin yarısını oluşturuyor.

Musk haklı çıktı! Twitter kullanıcı kaybı raporu sızdırıldı

Twitter’a kayıt olan kişilerin yüzde 10’undan daha azını oluşturan kullanıcı kitlesi, büyük bir etkileşim ağına sahip. Oluşturulan raporda, platformun Tweet’lerinin yüzde 90’ını paylaşan kullanıcıların siteden ayrıldığı belirtiliyor.

Twitter yöneticileri, oluşturulan raporda modaya veya Kardashians gibi ünlülere ilgi duyan çok sayıda aktif kullanıcıyı kaybettiğini vurguladı. Kullanıcıların modayı ve ünlüleri takip etmek için Instagram ve TikTok’u tercih ettiği tahmin ediliyor.

Singapur merkezli dijital danışmanlık Kepios tarafından Temmuz ayında toplanan verilere atıfta bulunan DataReportal’a göre, ABD’nin en az 83.4 milyon aktif Twitter kullanıcısı bulunuyor. İngiltere’de ise en az 19,8 milyon aktif Twitter kullanıcısının olduğu belirtiliyor.

Musk, sosyal medya sitesinin değerini artırabilecek platformdaki botlarla ilgili endişeleri öne sürerek Twitter’ın gerçek aktif kullanıcı sayısı hakkında defalarca soru yöneltti.

Twitter, aktif kullanıcı sayısı ile ilgili yöneltilen soruları cevapsız bıraktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.