DOLAR 32,5566
EURO 34,8396
ALTIN 2.431,83
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Twitter’ın Avrupa’da Yasaklanmasına Bile Yol Açabilecek Gelişme: Avrupa Ofisi Kapandı!

26.11.2022
A+
A-

28 Ekim itibarıyla Elon Musk’ın özel şirketi olan Twitter, sadece birkaç haftada pek çok çarpıcı gelişmeye ev sahipliği yaptı. Binlerce çalışan işten çıkarıldı, daha önce banlanan hesapların banı açıldı, reklamverenler Twitter’dan uzaklaşmaya başladı.

Bugünse bu haberler arasına bir yenisi daha katıldı. Financial Times, Twitter’ın Avrupa’daki faaliyetlerinde ana merkez olan Brüksel ofisini tamamen kapattığını iddia etti. İddia, ‘konuyla ilgili olan’ beş anonim kişiye dayandırıldı.

Twitter’ın AB kurallarına uymasından sorumlu iki yönetici bürodan ayrılmıştı:

twitter

Twitter’ın Avrupa ofisini dağıtışı, habere göre iki üst düzey yöneticinin ayrılmasıyla başladı. Platformun AB’deki dezenformasyon yasasına uyumundan sorumlu olan Julia Mozer ve Dario La Nasa, iddiaya göre Elon Musk’ın geçtiğimiz hafta yaptığı ültimatom sonrasında şirketten ayrılma kararı aldı. Fakat yine de ikilinin istifa mı ettiği yoksa işten mi atıldığı kesin değil.

Musk, ültimatomunda yalnızca ‘hardcore’ çalışanlarla yoluna devam edeceğini söylemişti.

Öte yandan işin bu yöneticilerin ayrılışından önceki durumu da vardı. Brüksel ofisinde yer alan bazı yöneticiler de Twitter’daki toplu işten çıkarmada işinden olmuştu.

Twitter’ın Avrupa ayağında yaşanan deprem, endişeli fikirlere yol açtı:

Twitter’dan gelen haberler sonrasında Avrupa Birliği’ndeki yöneticiler de bir açıklamada bulundu. AB’nin dezenformasyon kanunundan sorumlu başkan yardımcısı Věra Jourová, Financial Times’a yaptığı açıklamada endişelerini şu şekilde dile getirdi:

“Avrupa’da bu kadar çok sayıda Twitter çalışanının işten çıkarılmasıyla ilgili haberler beni endişelendiriyor. Dezenformasyon ve propagandayı etkili bir şekilde tespit etmek ve bunlara karşı önlem almak istiyorsanız, bunun için kaynak gerekir.

Özellikle Rusya’nın dezenformasyon savaşı bağlamında, Twitter’ın AB yasalarına tamamen saygı duymasını ve taahhütlerini yerine getirmesini bekliyorum. Twitter, dezenformasyon ve yasa dışı nefret söylemiyle mücadelede çok yararlı bir ortak oldu ve bu değişmemeli.”

Açıklamadan da anlaşılabileceği üzere endişeler, Twitter’ın AB’deki dezenformasyon yasasına uymaması ihtimali üzerine. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse, Twitter’a yönelik soruşturmalar da açılabilir ve bu iş, Twitter’ın Avrupa’da yasaklanmasına kadar varabilir.

Konu hakkında Twitter tarafından henüz bir açıklama gelmedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.