DOLAR 32,5541
EURO 34,8975
ALTIN 2.435,78
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Twitter, Yanıtların ‘Tweet Sahibi Tarafından Beğenildiğini’ Gösteren Yeni Bir Özelliği Test Ediyor

15.05.2022
A+
A-

Popüler sosyal medya platformu Twitter, son zamanlarda Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk tarafından 44 milyar dolara satın alınacak olması ile gündemde. Bu tarihi satış için belirsizlikler sürse de milyonlarca kullanıcısı bulunan platform, yeni özellikler çıkararak deneyimleri iyileştirmeye çalışmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde platformun bot hesapların sonunu getirmeye hazırlandığını sizlere aktarmıştık. Bunun öncesinde de tweet’lere aynı anda fotoğraf ve video yüklemeye olanak tanıyan bir hizmetin de dahil olduğu dört yeni özelliğin Twitter’a ekleneceği ortaya çıkmıştı. Ayrıca dev platform, bir tweet düzenleme özelliği üzerinde de çalışıyordu. Şimdi ise gelen haberler, Twitter’ın bir başka özelliği test ettiğini ortaya koydu.

Tweet sahibinin yanıtınızı beğendiğini gösteren bir özellik test ediliyor

Edinilen bilgilere göre ABD merkezli platform, ‘Yazar Tarafından Beğenildi’ olarak adlandırılan bir etiketi test ediyor. Bu etiketin, paylaşımı yapan kişinin sizin yanıtınızı beğendiğinde ortaya çıkacağı belirtiliyor. Gelen görüntüler incelendiğinde, tweet sahibinin sizin yanıtınızı beğendiğinde bunu gösteren bir işaretin çıkacağı görülüyor. Buna ek olarak bu özelliğin herkes tarafından görülebileceği de görüntülerden anlaşılıyor.

Techcrunch’a göre Twitter’dan bir sözcü özelliğin test edildiğini doğruladı ancak detay vermekten kaçındı. Özelliğin şu an nerelerde test edildiğinin bilinmediğini; ancak birçok ülkede görüldüğünü de aktaralım. Ayrıca Twitter’ın bu özelliği kesin olarak kullanıma sunup sunmayacağının henüz belli olmadığını da eklemek gerek.

Bu yeni özelliğin gerekli olup olmaması konusunun kullanıcıları ikiye bölebileceğini söyleyebiliriz. Az etkileşim gören tweet’in yanıtının beğenilmesi pek bir anlam ifade etmeyebilir ve özelliğin çok da gerekli olmadığını ortaya koyabilir. Öte yandan bazı kullanıcıların, gönderilerinin ünlüler gibi kullanıcılar tarafından yanıt aldığını göstermek için bu özellikten yararlanabileceği söylenebilir. Peki, siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.