DOLAR 32,1992
EURO 34,7665
ALTIN 2.457,33
BIST 10.335,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Twitter, Türkiye’yi hedef alan hesaplara savaş açtı! Geçtiğimiz saatlerde Twitter Safety isimli hesap üzerinden doğrudan ülkemizi ilgilendiren bir açıklama…

03.04.2020
A+
A-

Mısır, Honduras, Endonezya, Suudi Arabistan ve Sırbistan’a ait olan binlerce hesap silindi. Mısır merkezli 2541 hesap silindi ve bunların İran, Katar ve Türkiye’yi eleştiren paylaşımları yaymak için kullanıldığı tespit edildi.

We removed 2,541 accounts in an Egypt-based network, known as the El Fagr network.The media group created inauthentic accounts to amplify messaging critical of Iran, Qatar and Turkey. Information we gained externally indicates it was taking direction from the Egyptian government.

— Twitter Safety (@TwitterSafety) April 2, 2020

Bu hesapların Mısır hükümeti ile bağlantısından şüphelenildiği belirtildi. Ek olarak Türkiye ve Katar’ın Yemen’deki faaliyetlerini eleştiren 5350 sahte hesabın silindiği duyuruldu. Bu hesapların Suudi Arabistan ile ilişkili olduğu düşünülüyor.

Bu hesapların Suudi yönetimini öven paylaşımlar yaptığı görüldü. Genel toplama bakacak olursak, Türkiye’ye yönelik paylaşımlar yapan 7891 hesap Twitter tarafından devre dışı bırakıldı.

Sırbistan, Endonezya ve Honduras merkezli binlerce hesapta farklı ülkelere karşı siyasi amaçlar uğruna kullanıldığı için silindi. Gerçeği yansıtmayan bilgiler sunulması ve politikaların ihlal edilmesi bu hesapların silinme gerekçesi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.