DOLAR 32,2917
EURO 34,6648
ALTIN 2.404,28
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Twitter özelliği ile hükümet hesapları etiketlenecek Yeni Twitter özelliği ile birlikte hükümet yetkilileri için özel bir devlet etiketi oluşturulmaya başlanacak…

08.08.2020
A+
A-

Bu yeni twitter özelliği ile birlikte, bazı devlet yetkilileri ve yine devlete doğrudan bağlı resmi yayın kuruluşları özel bir devlet etiketi sahibi olacak.

Bu etiketin nasıl doğrudan iletişim sağlayacağına dair şu an için bir ayrıntı ortaya çıkmış değil. Ancak tahminler, bu etikete sahip olan kişilerin, Twitter tarafından öne çıkarılacağı yönünde.

iPhone 12 paneli sızdırıldı! Yeni tartışmalar gündemde!

iPhone 12 ile ilgili somut sızıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi de iPhone 12 ekranı sızdırıldı ve beklenen detaylar tartışılıyor!

Peki ama bu etikete tüm devlet erkanı sahip olabilecek mi? Ne yazık ki bu özel etiket, devlet adına açıklama yapma yetkisine sahip olan, kısacası resmi açıklama yapma yetkisini elinde bulunduran siyasi figürlere verilecek.

Burada asıl amaç, devlet yetkililerinden gelen tweetler arasında resmi olanların ön plana çıkarılması. Özellikle bazı devlet yetkililerinin, hükümetin resmi görüşü olmayan yanlış bilgileri yaymasının önlenmesi için böyle bir formül geliştirilmiş.

ABD Başkanı Trump gibi sansasyonel devlet başkanları ise bu etikete sahip olamayacak. Tabii ki Twitter, Trump gibi siyasi liderlerin siyasi twitlerinin daha az görülmesinin de yollarını arıyormuş gibi görünüyor.

Twitter özelliği ile birlikte aynı zamanda, devlete doğrudan bağlı ya da maddi anlamda devletin etkisi altında olan medya kurumlarına da, vatandaş ile doğrudan etkileşime girme imkanı tanınacak.

Twitter bu sayede, devletin bu medya kurumları üzerine yaptığı baskının da azalacağını düşünüyor. Bu yeni özellik için ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere’de ön çalışmalara başlandı. Platformun etiketleme özelliği için çok daha fazla ülkeyi kapsama alması bekleniyor.

Yeni Twitter özelliği ile devlet ile vatandaş arasında daha doğrudan bir ilişki kurulacağını düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.