DOLAR 32,5432
EURO 34,8629
ALTIN 2.427,81
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Twitter, Otomatik Paylaşım Yapan ‘Bot Hesapları’ İfşa Edecek

10.09.2021
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde aldığı bir karar ile genel tasarımını Instagram’a benzetmeye çalışacağını gösteren Twitter, yeni bir özellik üzerinde daha çalıştığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre bundan sonra bot ve otomatik paylaşım yapan hesaplar, artık özel bir etikete sahip olacaklar. Bu sayede kullanıcılar, otomatik ve bot hesaplarla ilgili bilgi sahibi olabilecekler..

Twitter’da otomatik paylaşım yapan pek çok hesap var. Bu hesaplar, günün belirli saatlerinde ya da belirli aralıklarla, aynı içeriğin güncel halini paylaşıyorlar. Bu bir hava durumu bildirimi ya da günlük koronavirüs vaka sayısı ile ilgili çeşitli veriler olabiliyor. İşte Twitter’ın kısıtlı bir geliştirici kitlesiyle test etmeye başladığı yeni özellik, bu tür hesapları etiketleyecek.

Twitter’ın yeni özelliği böyle görünüyor

Twitter

Twitter tarafından yapılan açıklamalara göre test edilen yeni etiket, kullanıcıların akış sayfalarında da karşılarına çıkacak. Yani hesabın bot olup olmadığının anlaşılması için o hesaba giriş yapılması gerekmeyecek. Bu sayede kullanıcılar, takip ettikleri sayfalarla ilgili bilgi edinme imkanı yakalamış olacaklar.

Twitter, test ettiği özellikle ilgili resmi bir takvim açıklamasında bulunmadı. Yani bu özelliğin tüm kullanıcılar tarafından ne zaman görülebileceği henüz belli değil. Ancak söz konusu özellik, yıl sonunda daha fazla erişilebilir olacakmış. Özetle Twitter’ın yeni özelliği birkaç ay içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulmuş olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.