DOLAR 32,3397
EURO 35,1175
ALTIN 2.311,98
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Twitter hesabını kalıcı olarak silme

24.05.2018
A+
A-

Twitter hesabını kalıcı olarak silme adlı yazımızda anlattıklarımızı doğru şekilde yaptığınız takdirde hesabının tamamen kapanır ve işlem sonunda aynı kullanıcı adı ve şifre ile yeniden oturum açamazsınız. Yani yeniden Twitter hesabı açmanız ve sıfırdan takipçiler kazanmanız, başkalarını takip etmeniz ve yeni bir profil yapılandırmanız gerekir. Bu nedenle hesap silme öncesinde birkaç kere düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Twitter’da, hesap silme işlemini geri alabilme için, kullanıcılara belirli bir süre tanır.

Twitter hesabını silme öncesinde, Twitter arşivinizi indirebilirsiniz!

Twitter hesabınızı silme öncesinde daha önceden yaptığınız paylaşımları vs. diğer verileri indirmek isteyebilirsiniz. Twitter‘da kullanıcılara verilerini kaydetme olanağı sunuyor.

Twitter hesabını kalıcı olarak silme

Twitter verilerinizi indirmek için Twitter > Ayarlar > Hesap > Twitter Arşivin yolunu izleyerek, “Arşivini İste” butonu ile arşiv oluşturulmasını talep edebilirsiniz. Arşiv hazır olduğunda kullanıcının email adresine, yukarıdaki görseldeki gibi bir mail gönderilir.

Twitter hesabını kalıcı olarak silme

9Twitter hesabını silmek, esasında diğer pek çok sosyal ağdan daha kolaydır. Twitter hesabını silmek için ilk olarak aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

:: https://twitter.com/settings/accounts/confirm_deactivation

Açılan sayfada hesabı devre dışı bırakma bölümünü görebilirsiniz. Açıılan sayfadaki “@xxx adlı kişiyi devre dışı bırak” butonuna tıkladığınızda hesabınız silinir.

30 gün içerisinde, Twitter hesap silme işlemini geri alabilirsiniz!

Yaptığınız işlem sonrasında hesabınızdaki veriler 30 gün boyunca Twitter tarafından saklanır. Eğer 30 gün geçmeden aynı kullanıcı adı ve şifre ile oturum açarsanız hesabınız yeniden aktif olur. Tekrar hesap kapatmak isterseniz, yukarıdaki hesap silme işlemini tekrarlamanız ve yeniden 30 gün beklemeniz gerekir.

Twitter kullanıcı adınızı kaybetmek istemiyor musunuz?

Eğer sileceğiniz hesabın kullanıcı adını gelecekte yeni bir hesap açtığınızda kullanmayı düşünüyorsanız, hesabınızı silmeden önce kullanıcı adınızı değiştirmeniz gerekir. Aksi takdirde aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap oluşturmanız mümkün olmaz.

Twitter hesabınız anında silinmez!

Devre dışı bırakma ve 30 gün ardından Twitter hesabının kalıcı olarak silinmesi sonrası, Twitter‘daki verileriniz bir süre daha, başka kullanıcılara görünebilir. Ancak o verilere tıklansa dahi artık hesabınıza ulaşmak mümkün değildir.

:: Twitter hesabınızı sildiniz mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.