DOLAR 32,3334
EURO 35,1194
ALTIN 2.302,36
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Twitch’deri ve Reddit’ten gelen Donald Trump atağı

30.06.2020
A+
A-

Dünya genelinde büyük ses getiren ırkçılık karşıtı protestolar ABD Başkanı Donald Trump’ın gündemine ya hiç girmiyor veya bütün tersi yönde giriyor. Bu sebeple eleştirilen Trump, özellikle ABD merkezli şirketler kadar eleştiri oklarının hedefinde yer alıyor. tek tek hamleler yapan dev şirketler bu kapsamda, Trump’ın yaptığı paylaşımı silmeyen Facebook bile etkilendi. 200 şirketin yaptırım uyguladığı Facebook ve Trump bir yanda diğer dev şirketler bir diğer tarafta.

Yapılan yaptırımlara yakın süre önce Amazon’un sahip olduğu Twitch de katıldı. Trump’ın Twitch hesabını kapatan şirket, kanalının dehşet içeren tutum politikalarına uymadığı gerekçesiyle geçici süreyle askıya aldığını duyurdu. Twitch’te fena tavır olarak konumlandırılan ”ahali, etnik köken ve ulusal köken” gibi konulara uymadığı gerekçesiyle hesap askıya alındı.

Bildiğiniz gibi Trump’ın Twitch hesabı bu yılki Başkanlık Seçimi sebebiyle açılmıştı. Kısa zaman içinde benzer sebeple 2016 yılında açılan Reddit hesabı da benzer mazeret olan ırkçılık sebebiyle kapatıldı. Reddit bu gelişmenin ardından korku söylemi ve ırkçılıkla ilgili katı kuralları ihlal ettiği için takriben 2 bin hesabı askıya aldığını fakat bunların bazılarının fazla da takipçisi olmadığı için dikkat çekmediğini bildirdi.

Donald Trump’ın laf konusu hamlelerden sonradan  ne oluşturacağı bilinmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.