DOLAR 32,4652
EURO 34,8281
ALTIN 2.452,43
BIST 9.891,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Twitch bütün rakiplerini solladı! Yeni rekoru şaşırttı 9 sene önce kurulan Twitch, toplam izlenme ve toplam yayın saati konularında rakiplerini solladı. Facebook…

02.07.2020
A+
A-

Bu yılın birincil çeyreğinde Corona virüsü doğru dudak uçuklatan bir rekora imza atan ünlü yayın platformu, kendi tarihinde başta tek bir çeyrekte toplam 3 milyar saati (izlenme bazında) aşmayı başarmıştı. Bu başarının yenisi geldi.

Twitch, Streamlabs ve Stream Hatchet tarafından hazırlanan bir rapora kadar bu konuda yüzde 62.7 oranında bir ilerleme katetti ve bu yılın ikinci çeyreğinde, izlenme açısından, toplam 5 milyar saati aştı. Böylece Twitch’in yayınlama konusundaki liderliği bir defa daha tescillendi.

Oyun yayıncılığı sektöründe yüzde 67.6’lık bir paya sahip olan bu platform, geçen yıla tarafından toplam izlenme saati konusunda yüzde 83.1 oranında bir artışa imza attı. Peki Twitch yayın konusunda nasıl bir konumda?

Alınan bilgilere kadar bu yılın birincil çeyreğinde 121.4 milyon saatlik bir yayın akışı elde eden Twitch, yüzde 58.7‘lik bir büyüme ile 192.7 milyon saate ulaştı. Bu başarı, bu yılın ikinci çeyreğine ait.

Toplam izlenme kategorisi için hazırlanan istatistik bilimi dilimine baktığımızda ikinci sırada YouTube Gaming Live’ı görüyoruz. Kendisinin yüzde 20’lik bir pay ile yoluna devam ettiği anlaşılıyor. Bu payın toplam 1.5 milyar saate tekabül ettiğini söyleyelim.

Facebook 822.5 milyon saat (yüzde 11) ile yoluna devam ediyor. Kısa bir zaman önce kapanan Mixer ise jübilesini 106 milyon saat (yüzde 1.4) ile yaptı. Toplam yayın saatine baktığımızda ikinci sırada Microsoft’un Mixer projesini görüyoruz.

Twitch

Mixer’ın bu kategoride elde ettiği istatistik 16.9 milyon olarak tescillendi. Yüzde 14.4 oranında bir paya tekabül eden bu başarıyı üçüncü sırada bulunan YouTube Gaming Live peşine düşüp takip ediyor. YouTube, toplam yayın saati konusunda 16.9 milyona ulaştı.

Facebook ise ne eyvah fakat istediği başarıyı elde edemedi. İzlenme konusunda Mixer’dan daha iyi olan meşhur sosyal ağ platformu, bu konuda sadece 6 milyon saate ulaşabildi ve yüzde 2.4 gibi ufak bir oranla yetindi.

“Benzersiz Kanal” artışında ise en mutlu taraf tekrar yüzde 61.3 oran ile Twitch oldu. İstatistik pastasına baktığımızda Mixer’ın yüzde 31’lik, YouTube’un yüzde 6.5’lik ve Facebook’un yüzde 1.2’lik bir yer kapladığını anlıyoruz.

Yayın platformları bu kanallar bir uçtan bir uca kendi popülerliğini artırabiliyor. Bu bağlamda epeyce elzem olan bu kanallar, farklı alanlara yönlendirilmiş meslek ve yayın anlaşmaları doğru hem gelir elde ediyor ayrıca de marka bilinirliğini yükseltiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.